Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με ανεπίσημη ανακοίνωση υπεραμύνεται του ασφαλιστικού η κυβέρνηση, ασκώντας κριτική στη Ν.Δ.

Με ανεπίσημη ανακοίνωση υπεραμύνεται του ασφαλιστικού η κυβέρνηση, ασκώντας κριτική στη Ν.Δ.
Το νομοσχέδιο «διασφαλίζει πλήρως τις συντάξεις», σύμφωνα με όσα εκτιμά η κυβέρνηση
Με μία ανεπίσημη… ανακοίνωση, κατά τον προσφιλή της τρόπο, αποφάσισε η κυβέρνηση να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη Κυριακή (8/5) και το οποίο έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση φέρεται να εκτιμά πως πέτυχε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς πάνω στους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, ενώ τονίζει ότι η μεταρρύθμιση που προωθεί διασφαλίζει πλήρως τις συντάξεις, προστατεύει τους πιο αδύναμους, κατανέμει δικαιότερα και αναλογικότερα τα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Παράλληλα, προχωρά σε μία σύγκριση του δικού της νομοσχεδίου, με τη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, υποστηρίζοντας, χαρακτηριστικά, πως αυτή η νομοθετική πρόταση βρίσκεται στον αντίποδα των συμφωνιών που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και στις οποίες θεωρείτο δεδομένη η δραστική οριζόντια μείωση των συντάξεων, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, η πλήρης ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος, η κατάργηση του αφορολόγητου και η επιβάρυνση – για μια ακόμα φορά – των πιο αδύναμων, δηλαδή αυτών που τόσα χρόνια σήκωσαν το τεράστιο βάρος της κρίσης.
Συνεχίζοντας να ασκεί δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση, ξεχνώντας μάλλον ότι πλέον έχει τον κυβερνητικό ρόλο, επισημαίνει πως «οι ίδιοι που είχαν συμφωνήσει σε ένα τέτοιο σχέδιο κοινωνικής καταστροφής, έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να υπονομεύσουν την διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.
Επιχείρησαν να υποκινήσουν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες και να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης.
Χαρακτήρισαν την κατάθεση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου ως μονομερή ενέργεια έναντι των δανειστών, και έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να το αποσύρει, προκειμένου να μην προκληθεί εμπλοκή στην διαπραγμάτευση».
Μάλιστα, υπενθυμίζει τη δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου, εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στις 12 Απριλίου: «Πέρυσι, ο κήρυκας της θεωρίας των παιγνίων, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και στο τρίτο Μνημόνιο, ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Φέτος, έχουμε τρεις κήρυκες της ίδιας επικίνδυνης θεωρίας. Τους κυρίους Γ. Κατρούγκαλο, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο. Δηλαδή, τον Υπουργό που μαζί με τον κ. Τσίπρα παρακαλούσε το Δ.Ν.Τ. να συμμετέχει επί τριετία στο πρόγραμμα. Το έργο είναι παιγμένο ξανά και ξανά. Από την “επικείμενη συμφωνία” στη “σύγκρουση”. Και από τη “σύγκρουση” στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. Όμως, αυτήν τη φορά, η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια…», για να τονίσει πως σήμερα έρχεται η διάψευση.
«Σήμερα διαψεύδονται οικτρά. Και ο ελληνικός λαός βλέπει πολύ καθαρά, ποιοί είναι αυτοί που διαπραγματεύονται αποφασιστικά υπερασπιζόμενοι την κοινωνική συνοχή και ποιοι υπέγραψαν λευκά χαρτιά κοινωνικής καταστροφής, φροντίζοντας μόνο για τους κολλητούς και τους συνεργάτες τους», υποστηρίζει συγκεκριμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης