Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι κατά του ασφαλιστικού - Παραλύουν έως και την Κυριακή δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι κατά του ασφαλιστικού - Παραλύουν έως και την Κυριακή δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
Κατεβαίνουν στην Αθήνα αύριο Σάββατο και οι αγρότες
Παραλύουν έως και την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 48ωρη πανελλαδική αεργία ενόψει της ψήφισης των νομοσχεδίων στη Βουλή.
Σημειώνεται πως ήδη η ΓΣΕΕ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, γεγονός που σημαίνει πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά (επρόκειτο να λειτουργήσουν) ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι πάντως είχαν ήδη προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, όπως καταλήψεις σε δημαρχεία, δημοτικά κτήρια και ΧΥΤΑ.
Εν τω μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και τα δημόσια νοσοκομεία ενώ νεκρώνει όλος ο δημόσιος τομέας.
«Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων», προβλέπουν νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή είτε μέσω της έμμεσης, είτε μέσω της άμεσης φορολογίας, η οποία αποτελεί συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 μνημόνια» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ ενώ η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «κυβερνητικό πραξικόπημα».
Η ΓΣΕΕ καλεί σε κινητοποιήσεις ενάντια «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού, καθώς μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».
«Κάθοδο» στην Αθήνα προετοιμάζουν και οι αγρότες.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στο «παναγροτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης