Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Με τροπολογία επιταχύνονται οι διαδικασίες χορήγησης προσωρινής σύνταξης και παροχών σε ΑμΕΑ

Βουλή: Με τροπολογία επιταχύνονται οι διαδικασίες χορήγησης προσωρινής σύνταξης και παροχών σε ΑμΕΑ
Τι ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος
Θέματα ΑμΕΑ ρυθμίζονται με τροπολογία που κατέθεσαν έξι βουλευτές της αντιπολίτευσης και έκανε εν μέρει δεκτή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Έκανα δεκτές τις τροπολογίες που προβλέπουν την κατά προτεραιότητα απόδοση παροχών σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, κάτι απολύτως δίκαιο», ανέφερε αιτιολογώντας την απόφασή του ο κ. Κατρούγκαλος.
Όπως είπε ο υπουργός, οι άλλες προβλέψεις που περιλαμβάνει η τροπολογία, θα πρέπει να εξετασθούν συνολικά στο πλαίσιο επιτροπής που θα συγκροτηθεί στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών των Αμεα.
Σημειώνεται ότι τα άρθρα της τροπολογίας που έκανε δεκτή ο κ. Κατρούγκαλος προβλέπουν η προσωρινή σύνταξη και το εφάπαξ βοήθημα να καταβάλλεται κατ' απόλυτη προτεραιότητα σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.
Επιπλέον, στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 50% και ανεξάρτητα με τα έτη ασφάλισης θα χορηγείται το 100% του ποσού που αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη.
Σημειώνεται ότι την τροπολογία υπογράφουν από τη ΝΔ οι Β. Οικονόμου από τη ΝΔ., η Έ. Χριστοδουλοπούλου, ο Γ. Κουτσούκος, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Β. Κεγκέρογλου και από το Ποτάμι ο Κ. Μπαργιώτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης