Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ.Εργασίας): Δεν πλήττεται κανείς φορολογούμενος που παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ

Κατρούγκαλος (υπ.Εργασίας): Δεν πλήττεται κανείς φορολογούμενος που παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ
Θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, εάν το νομοσχέδιο μας ήταν νόμος – λαιμητόμος τόνισε ο υπ. Εργασίας
Την θέση ότι δεν πρόκειται να πληγεί κανείς φορολογούμενος με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.
«Αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 – 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν.
Ακούγονται αλχημείες για το νούμερο.
Δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, υποστήριξε πως «θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιο μας ήταν «νόμος λαιμητόμος».
«Εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι αναφορικά με τη διαμόρφωση της σύνταξης, «αυτή θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου».
«Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002» υπογράμμισε ο υπ.Εργασίας, τονίζοντας ότι «το μπλοκάκι δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιποι».
 «Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι, «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».
«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, αναφέροντας πως «πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’έξω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης