Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Στις 24/5 η τελική συμφωνία μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους της Ελλάδος με τους πιστωτές

BBC: Στις 24/5 η τελική συμφωνία μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους της Ελλάδος με τους πιστωτές
Οι συζητήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας 9/5 εστιάζουν σε μέτρα ανακούφισης του ελληνικού χρέους που να αποτρέπουν ενδεχόμενο αθέτησης πληρωμών
Οι συμβιβαστικές λύσεις για την τελική δομή των ελληνικών μεταρρυθμίσεων αλλά και για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους, θα συμφωνηθούν στις 24 Μαΐου 2016 όπως εκτιμά το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Στο ρεπορτάζ του, το BBC αναφέρει την υπερψήφιση του αμφιλεγόμενου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή χθες Κυριακή 8 Μαΐου 2016 το βράδυ, μέτρα που απαιτούνται για να «ξεκλειδώσει» περισσότερη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από τους διεθνείς πιστωτές της.
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, οι σημερινές συζητήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας 9/5 εστιάζουν σε μέτρα ανακούφισης του ελληνικού χρέους, ικανά να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αθέτησης πληρωμών της Ελλάδος έναντι του χρέους της τον Ιούλιο 2016.
Το BBC αναφέρεται και στην τριήμερη πανελλαδική απεργία που είχε κηρυχθεί εν μέσω της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην ελληνική Βουλή, καθώς και σε συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές.
Το βρετανικό δίκτυο δεν ξεχνάει να επισημάνει, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκλέχθηκε στη βάση αντιμνημονιακών εξαγγελιών για την έξοδο της χώρας από τα δεσμά των προγραμμάτων διάσωσης, όμως ήταν εκείνος που συμφώνησε και υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας τον Ιούλιο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης