Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Ένα αποδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, διαφορετικά αποχώρηση με ελεγχόμενο τρόπο από την Ευρωζώνη

Die Welt: Ένα αποδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, διαφορετικά αποχώρηση με ελεγχόμενο τρόπο από την Ευρωζώνη
Για αδικαιολόγητη ελαστικότητα των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα κάνει λόγο η της Frankfurter Allgemeine Zeitung
Την ανάγκη να υπάρξει ένα αποδοτικό πρόγραμμα, που θα ανταποκρίνεται στην οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας, τονίζει με άρθρο της η Die Welt, διαφορετικά σημειώνει ότι θα πρέπει να αποχωρήσει με ελεγχόμενο τρόπο από τη ζώνη του ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, η εφημερίδα «Die Welt» επαναφέρει μια γνώριμη εναλλακτική πρόταση λύσης για το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα:
«Η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στην οικονομική πραγματικότητα της χώρας, θα την υποχρεώνει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χωρίς όμως να ασφυκτιά οικονομικά.
Εάν όμως οι δανειοδότες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε αυτό, επειδή δεν μπορούν να το εξηγήσουν στον λαό, τότε η εναλλακτική θα ήταν μια αποχώρηση με ελεγχόμενο τρόπο από τη νομισματική ένωση.
Διότι αυτό που επιδεικνύουν οι Ευρωπαίοι εδώ και χρόνια στο θέμα της Ελλάδας μπορεί να κρατάει τη νομισματική ένωση τεχνητά εν ζωή ταυτόχρονα, όμως χάνεται η κοινωνική υπόσταση του εγχειρήματος Ευρώπη».
Εν τω μεταξύ, σε άρθρο της η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αναφέρεται στην αδικαιολόγητη ελαστικότητα των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα.
«Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού ο πρωθυπουργός Τσίπρας έκανε τα πάντα για να καταστρέψει την εμπιστοσύνη.
Επί μήνες προσπάθησε να διχάσει τους πιστωτές και να τους καθυστερήσει προσπαθώντας να αποφύγει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης