Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και αποκατάσταση της λειτουργίας της Σένγκεν ζητάει το Ευρωκοινοβούλιο

Φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και αποκατάσταση της λειτουργίας της Σένγκεν ζητάει το Ευρωκοινοβούλιο
Η επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν θέτει σε κίνδυνο ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
Για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της ζώνης Σένγκεν θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., συμφώνησαν οι περισσότεροι ευρωβουλευτές στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Μάλιστα, τόνισαν ότι η επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν θέτει σε κίνδυνο ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Εξάλλου, πολλοί ομιλητές προειδοποίησαν για το αυξημένο κόστος που επιφέρουν οι εσωτερικοί συνοριακοί έλεγχοι, ειδικά στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού., ενώ κάποιοι αμφισβήτησαν την αναγκαιότητα και την αναλογικότητα αυτών των ελέγχων και ζήτησαν να αρθούν το συντομότερο δυνατόν.
Από την πλευρά του, ο έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογράμμισε ότι οι συνοριακοί αυτοί έλεγχοι είναι «έκτακτοι και προσωρινοί» και διαβεβαίωσε τους ευρωβουλευτές ότι στόχος είναι να αρθούν το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης