Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογεί ο Schaeuble: Αποδέχθηκα την απόφαση της Merkel κατά του Grexit - Υπήρχε διάσταση απόψεων

Ομολογεί ο Schaeuble: Αποδέχθηκα την απόφαση της Merkel κατά του Grexit - Υπήρχε διάσταση απόψεων
«Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», κατέστησε σαφές ο W. Schaeuble
Στην ομολογία ότι το καλοκαίρι του 2015 είχε διαφωνήσει με την Angela Merkel σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, αλλά τελικά αποδέχθηκε την απόφαση της καγκελαρίου υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και κατά του Grexit, προχώρησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στο πλαίσιο του δείπνου που διοργάνωσε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Schaeuble ανέτρεξε στις ημέρες του περασμένου καλοκαιριού, όταν ο ίδιος είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Η Merkel τότε είχε πάρει διαφορετική απόφαση, σημειώνει η Deutsche Welle.
«Δεν είναι μυστικό ότι υπήρχε διαφωνία απόψεων, αλλά η απόφαση ελήφθη και την αποδέχθηκα. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», φέρεται ειπών ο γερμανός υπουργός.
Ο ίδιος είχε και καλά νέα από την Ελλάδα, προσθέτει η εφημερίδα.
«Οι αριθμοί από την αγορά εργασίας έχουν καλυτερεύσει, η οικονομία αναπτύσσεται και το χρέος μειώνεται», σημείωσε συγκεκριμένα, καλώντας τους παριστάμενους στο δείπνο να βοηθήσουν την Ελλάδα, «αλλά όχι άνευ όρων και με κάθε μορφή».
Οι ήπιοι τόνοι που υιοθέτησε πρέπει να ικανοποίησαν τον έλληνα πρέσβη, που παρέστη στο δείπνο.
Οι ήπιοι τόνοι εξανεμίστηκαν όμως όταν αναφέρθηκε στο κούρεμα χρέους, που απέκλεισε στον αιώνα τον άπαντα, ενώ τοποθέτησε σε απώτερο χρονικό διάστημα και την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.
«Τώρα δεν υπάρχει ανάγκη», υποστήριξε συγκεκριμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης