Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαγράφεται η ΔΕΗ από τον δείκτη Morgan Stanley Capital International Standard Greece

tags :
Διαγράφεται η ΔΕΗ από τον δείκτη Morgan Stanley Capital International Standard Greece
Οι αλλαγές σε όλους τους δείκτες MSCI θα ισχύσουν από το κλείσιμο των συνεδριάσεων της Τρίτης 31 Μαΐου 2016
Τη μετοχή της ΔΕΗ διέγραψε από τον δείκτη MSCI Greece η Morgan Stanley Capital International (MSCI) την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επανεξέτασης σωρείας αντίστοιχων χρηματιστηριακών δεικτών της για ολόκληρο τον κόσμο.
Παράλληλα η μετοχή της ΔΕΗ εντάσσεται στον small cap της MSCI μαζί με την Attica bank και τα ΕΛΠΕ.

Τόσο η διαγραφή της ΔΕΗ, όσο και οι δεκάδες μετοχικές μεταβολές που πραγματοποίησε η MSCI σε δείκτες της εκτός Ελλάδος, θα εφαρμοστούν από το κλείσιμο των συνεδριάσεων της Τρίτης 31 Μαΐου 2016.
Στον παγκόσμιο δείκτη MSCI World Index, οι τρεις μεγαλύτερες προσθήκες με βάση την κεφαλαιοποίησή τους θα είναι αυτές των εταιρειών ABN AMRO Group (Ολλανδία), Hydro One (Καναδάς) και Schaeffler (Γερμανία).
Αντίστοιχα, οι τρεις μεγαλύτερες προσθήκες στον δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI Emerging Markets Index θα είναι αυτές των LG Household & Healthcare (προνομιούχες, Νότιος Κορέα), Bajaj Finance (Ινδία) και Phosagro GDR (Ρωσία).
Μεταξύ των αλλαγών, περιλαμβάνεται η διαγραφή της Banco Popolare από τον ιταλικό δείκτη MSCI Italy, καθώς και η διαγραφή της BCP Banco Comercial από τον πορτογαλικό δείκτη MSCI Portugal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης