Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η άνοδος του πετρελαίου στα 45 δολ. δεν είναι ικανή να αποτρέψει τις χρεοκοπίες στον πετρελαϊκό κλάδο

Bloomberg: Η άνοδος του πετρελαίου στα 45 δολ. δεν είναι ικανή να αποτρέψει τις χρεοκοπίες στον πετρελαϊκό κλάδο
Οι πτωχεύσεις επιταχύνθηκαν φέτος, παρά την άνοδο της τιμής του «μαύρου χρυσού»
Τρεις χρεοκοπίες στον πετρελαϊκό κλάδο αυτή την εβδομάδα καταδεικνύουν ότι η άνοδος της τιμής του «μαύρου χρυσού» στα 45 δολάρια το βαρέλι δεν είναι επαρκής για να διασώσεις τις εταιρείες ενέργειας από το χείλος της καταστροφής.
Από την αρχή του 2015, σημειώνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, 130 πετρελαιοπαραγωγές εταιρείες στη Βόρεια Αμερική και εταιρείες υπηρεσιών έχουν αιτηθεί πτώχευση για 44 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη νομική εταιρεία Haynes & Boone.
Σε αυτές τις εταιρείες δεν περιλαμβάνονται οι Chaparral Eneyrgy, Penn Virginia και Linn Energy, οι οποίες υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης αυτή την εβδομάδα για συνδυαστικά 11 δισ. δολάρια.
Τουλάχιστον τέσσερις επιπλέον πετρελαϊκές εταιρείες, με περισσότερα από 8 δισ. δολ., είναι στο χείλος της χρεοκοπίας, περιλαμβανομένων των Breitburn Energy Partners και SandRidge Energy.
Οι χρεοκοπίες, σημειώνεται, έχουν επιταχυνθεί φέτος, καθώς ελλείψει χρημάτων οι εταιρείες βρίσκουν ακατόρθωτο να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους.



Ενώ οι εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ίσως να μη σωθούν από την τιμή του πετρελαίου στα 45 δολάρια το βαρέλι, ορισμένες ίσως να επιστρέψουν στην κερδοφορία στα 50 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την Guggenheim Securities στη Νέα Υόρκη.
Από την πλευρά του ο Spencer Cutter της Bloomberg Intelligence αναφέρει ότι τιμή στα 45 δολάρια δεν πρόκειται να σώσει κανέναν.
Όποιος επρόκειτο να χρεοκοπήσει στα 30 δολάρια το βαρέλι, θα χρεοκοπήσει και στα 45 δολάρια, σημειώνει και προσθέτει ότι «πρέπει να δούμε το πετρέλαιο να σταθεροποιείται στα 60-65 δολάρια πριν να δούμε πραγματική στροφή στην κερδοφορία του πετρελαϊκού κλάδου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης