Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣτΕ: Συνταγματική και νόμιμη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ μικρών και τουριστικών λιμένων σκαφών αναψυχής

ΣτΕ: Συνταγματική και νόμιμη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ μικρών και τουριστικών λιμένων σκαφών αναψυχής
Τι αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας
Συνταγματική και νόμιμη είναι η παραχώρηση μικρών λιμένων και τουριστικών λιμένων σκαφών αναψυχής (μαρίνες) στο ΤΑΙΠΕΔ και η στη συνεχεία μεταβίβασή τους σε τρίτους για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ειδικότερα, το ΣτΕ με τις υπ’ αριθμόν 1129 έως 1156/2016 αποφάσεις, κρίνει πως η μεταβίβαση αποσκοπεί σε σκοπούς δημοσίου συμφέροντος.
Μάλιστα, οι αποφάσεις αφορούν 46 από τα 900 μικρά και τουριστικά λιμάνια της χώρας, τα  όποια δεν ήταν αναγκαία για στρατιωτικούς σκοπούς, δεν είχαν παραχωρηθεί σε ιδιώτες, κλπ.
Σημειώνεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει δήμοι, δημοτικά Λιμενικά  Ταμεία και κάτοικοι περιοχών που έχουν λιμάνια, ζητώντας την ακύρωση της από 13.8.2012 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και  Αποκρατικοποιήσεων για τη μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ μικρών λιμένων και  τουριστικών λιμένων σκαφών αναψυχής (μαρίνες).
Κατά τον ΣτΕ, «σύμφωνα με την μνημονιακή νομοθεσία, οι εν λόγω παραχωρήσεις των μικρών λιμένων αποσκοπούν στην ικανοποίηση συγκεκριμένου δημόσιου συμφέροντος, δηλαδή  στη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, βάσει σχετικού συνολικού προγράμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης