Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Ακόμα και τα 11 δισ. ευρώ μπορεί να αγγίξει η επόμενη δόση για την Ελλάδα

Handelsblatt: Ακόμα και τα 11 δισ. ευρώ μπορεί να αγγίξει η επόμενη δόση για την Ελλάδα
Από 9 έως και 11 δισ. ευρώ η επόμενη δόση για την Ελλάδα, αντί για τα προγραμματισμένα 5,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη Handelsblatt
Η επόμενη δόση που θα λάβει η Ελλάδα από το πρόγραμμα διάσωσης ενδέχεται να είναι αρκετά μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά είχε σχεδιαστεί, αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον της διαπραγμάτευσης.
Ειδικότερα, αντί για την προγραμματισμένη δόση των 5,7 δισ. ευρώ, η Ελλάδα ενδεχομένως να λάβει δόση ύψους 9 έως και 11 δισ. ευρώ.
Το υψηλότερο ποσό θα βοηθήσει τη χώρα να «επιπλεύσει» έως και τα τέλη του 2016, καθώς θα της επιτρέψει να αποπληρώσει μια σειρά από εκκρεμείς λογαριασμούς προς εταιρείες, ανέφεραν οι πηγές της Handelsblatt.
Παράλληλα, θα δώσει στους δανειστές της χώρας -την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ- μεγαλύτερο περιθώριο χρόνου, προτού χρειαστεί να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για την επόμενη δόση.
Η Handelsblatt υπενθυμίζει ότι το 2015 οι πιστωτές της χώρας συμφώνησαν σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, ύψους 85 δισ. ευρώ, εντούτοις οι δόσεις εξαρτώνται άμεσα από τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η χώρα.
Η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε, βάσει της συμφωνίας, να αξιολογείται κάθε τρεις μήνες, εντούτοις η διαδικασία ως τώρα καθυστερεί.
Πηγές από το περιβάλλον των διαπραγματεύσεων δήλωσαν στην εφημερίδα ότι οι καθυστερήσεις θα μπορούσαν να παρακινήσουν τους δανειστές να συμφωνήσουν μια αναβολή της επόμενης αναθεώρησης, αν η Ελλάδα χρηματοδοτηθεί για όλο το 2016, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα σχετική συμφωνία για το επίμαχο αυτό ζήτημα,

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης