Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Η ΕΚΤ καλεί τους πολιτικούς της ευρωζώνης να επιταχύνουν τις ζωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Telegraph: Η ΕΚΤ καλεί τους πολιτικούς της ευρωζώνης να επιταχύνουν τις ζωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις
Οι πολιτικές θα πρέπει να αναληφθούν τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηριχθεί ο στόχος της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης στην ευρωζώνη
Να επιταχύνουν τον ρυθμό ζωτικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων καλεί τους πολιτικούς της ευρωζώνης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αν θέλουν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ζώνης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της ΕΚΤ τον Απρίλιο 2016 αποκαλύπτουν την ισχυρή υποστήριξη των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της απέναντι στην ανάγκη να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης και άλλου τύπου πολιτικές, πέρα από τη νομισματική, ΄όπως π.χ. η δημοσιονομική.
Οι δράσεις αυτές - συμπληρωματικές της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ - θα πρέπει να αναληφθούν τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηριχθεί ο στόχος της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.
Η κεντρική τράπεζα του ευρώ έχει αποτύχει να τονώσει τον ιδιαίτερα χαμηλό πληθωρισμό στην ευρωζώνη, η οποία μάλιστα αυτήν την περίοδο καταγράφει αποπληθωρισμό.
Αυτό που υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, είναι ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη θα υπηρετούσαν τον σκοπό της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανόδου των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης