Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Οι εταιρικές πτωχεύσεις αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2009 – Μεγάλο το πλήγμα για τον κλάδο ενέργειας

S&P: Οι εταιρικές πτωχεύσεις αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2009 – Μεγάλο το πλήγμα για τον κλάδο ενέργειας
Μέχρι τώρα το 2016 έχουν χρεοκοπήσει 70 επιχειρήσεις, όταν στο σύνολο του 2015 είχαν πτωχεύσει συνολικά 113
Περισσότερες από 70 επιχειρήσεις έχουν πτωχεύσει παγκοσμίως μέχρι τώρα το 2016, με τον ρυθμό χρεοκοπιών να αυξάνεται στον ταχύτερο ρυθμό από το 2009 και όταν το 2015 συνολικά είχαν πτωχεύσει 113 επιχειρήσεις, σύμφωνα με έκθεση του οίκου αξιολόγησης Standard and Poors'.
Η αντιστοιχία χρεοκοπιών αυξήθηκε κατά 10 μόνον την περασμένη εβδομάδα, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, εκ των οποίων οκτώ αφορούσαν εταιρείες του κλάδου ενέργειας και φυσικών πηγών.
Κάποιες από τις πιο πρόσφατες πτωχεύσεις που αναφέρει η Standard and Poor's, είναι αυτή της με έδρα τον Καναδά πετρελαϊκής Trvita, καθώς και της με έδρα την Αμερική Breitburn Energy Partners, η οποία αιτήθηκε υπαγωγή της στο άρθρο 11 για χρεοκοπία.

Οι εταιρικές πτωχεύσεις παγκοσμίως ανά περιοχή


Πληγμένος σκληρά από την οξεία πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, ο κλάδος ενέργειας και φυσικών πηγών μετρά περισσότερες από τις συνολικά 72 επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει μέχρι τώρα το 2016.
Μεταξύ αυτών, 29 ανήκαν στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, 12 στον κλάδο μετάλλων, εξόρυξης και χάλυβα και μία ήταν επιχείρηση κοινής ωφέλειας.
Η Standard and Poor's εκτιμά ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, σημειώνοντας ότι «η πιστωτική πίεση θα συνεχίσει να πλήττει αυτούς τους κλάδους, με περισσότερες χρεοκοπίες να προκύπτουν από τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχει λιγότερες επιλογές να ενισχύσουν τις ταμειακές ροές τους, εξαιτίας της απίθανης σημαντικής ανόδου των τιμών του πετρελαίου».
Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι μπορεί να πληγούν και άλλοι κλάδοι, επισημαίνοντας ότι «μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει διάχυση του προβλήματος και σε άλλους κλάδους, όμως δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί τα επόμενα τρίμηνα».
Όπως αναφέρει, αναμένει ότι η πίεση σε πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου θα επιμείνει με τις συνεχώς μειωμένες τιμές του αργού και τις ταμειακές ροές να διαμορφώνονται σε ελλείμματα ως αποτέλεσμα των μειούμενων τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης