Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ: Το πολυνομοσχέδιο πνίγει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας

ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ: Το πολυνομοσχέδιο πνίγει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας
Οι ελληνικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται υπέρμετρα, ενώ αναχαιτίζεται το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον, επισημαίνεται
Για πλήγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας κάνουν λόγο οι τέσσερις εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ , σε κοινή δήλωσή τους για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι πνίγει την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Όπως σημειώνεται, το νομοσχέδιο έχει ανάγκη από αναπτυξιακά αντίβαρα που θα στείλουν το μήνυμα προς τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, ότι ο δρόμος που ακολουθούμε είναι μεν δύσκολος, αλλά δεν πνίγει την ελληνική επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Το νομοσχέδιο, επισημαίνεται, εμπεριέχει επιπρόσθετους φόρους, οι οποίοι διατρέχουν οριζόντια κάθε έκφανση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
«Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% σε 24%, οι νέες επιβαρύνσεις σε μια σειρά προϊόντων, αγαθών και υπηρεσιών και οι αυξήσεις στη φορολογία εταιρειών είναι μερικά από τα επιπρόσθετα βάρη που καλούνται οι επιχειρήσεις της χώρας να σηκώσουν.
»Περαιτέρω, διατάξεις, όπως η κατάργηση εξαίρεσης συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα παραγωγικά ακίνητα των επιχειρήσεων, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της αγοραίας αξίας παραχώρησης οχήματος που αυξάνει υπέρμετρα το συνολικό συντελεστή φορολόγησης των στελεχών του ιδιωτικού τομέα κατά 2-2,5%, ο επταπλασιασμός του φόρου που καταβάλλουν σήμερα οι επενδυτικές εταιρείες ακινήτων, είναι μέτρα που επιβαρύνουν υπέρμετρα τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ενώ ταυτόχρονα, αναχαιτίζουν κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον και την πιθανότητα ανάκαμψης της οικονομίας».

Καββαθάς: Αντιδημοκρατικό ολίσθημα ο αποκλεισμός της ΓΣΕΒΕΕ από την αρμόδια επιτροπή

Εν τω μεταξύ, σχετικά με τη μη κλήτευση της ΓΣΕΒΕΕ και άλλων κοινωνικών φορέων στην αρμόδια επιτροπή που συζητά το πολυνομοσχέδιο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, δήλωσε ότι «αποτελεί μέγιστο αντιδημοκρατικό ολίσθημα το γεγονός ότι δεν εκλήθησαν στη Βουλή να καταθέσουν τις απόψεις τους πολλοί κοινωνικοί φορείς και η ΓΣΕΒΕΕ, η οποία είναι η μεγαλύτερη συνδικαλιστική εργοδοτική οργάνωση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της χώρας που δραστηριοποιούνται στους κλάδους οι οποίοι πρωτίστως πλήττονται από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
»Προκαλεί εύλογες απορίες, στις οποίες η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, με ποια κριτήρια εκλήθησαν ορισμένοι φορείς και αποκλείστηκαν άλλοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης