Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χουλιαράκης: Ξεχάστε τη μείωση φόρων για τα επόμενα δύο χρόνια - Δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του «κόφτη»

Χουλιαράκης: Ξεχάστε τη μείωση φόρων για τα επόμενα δύο χρόνια - Δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του «κόφτη»
Ο αναπληρωτής υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι «ο περιβόητος “κόφτης” δεν θα χρειαστεί τελικά να ενεργοποιηθεί»
Να ξεχάσουμε τη μείωση των φόρων για την επόμενη διετία συμβουλεύει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης.
Ειδικότερα, ο κ. Χουλιαράκης επισήμανε πως: «Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.
Ο ένας είναι παίρνοντας λίγα από πολλούς κι ο άλλος πολλά από λίγους.
Ο πρώτος σημαίνει μείωση φόρων κι ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δαπανών, αλλά οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες, που θέλει η ΝΔ και σημαίνει περαιτέρω αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Εμείς θα μειώσουμε τις δαπάνες, αλλά με τρόπο που θα δημιουργήσει χώρο για να μειωθούν οι φόροι μετά από ένα με δύο χρόνια».
Ο αναπληρωτής υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι «ο περιβόητος “κόφτης” δεν θα χρειαστεί τελικά να ενεργοποιηθεί», καθώς, όπως είπε, είναι βέβαιοι πως θα επιτευχθούν οι στόχοι για τα πλεονάσματα τόσο για το τρέχον έτος όσο και για την επόμενη διετία έως το 2018.
Ακόμα και ο ίδιος, ωστόσο, διατήρησε τις επιφυλάξεις του, επισημαίνοντας ότι «το μόνο ρίσκο που βλέπω είναι αν δεν πιαστούν οι ρυθμοί μεγέθυνσης που προβλέπει η κυβέρνηση και οι θεσμοί».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο σε σχέση με όσα προέβλεπε η συμφωνία του Αυγούστου».
Παράλληλα, ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε πως «η οικονομία έχει πάει καλύτερα από προβλέψεις και τα έσοδα το ίδιο και τα δημοσιονομικά μέτρα που υποχρεωνόμαστε να νομοθετήσουμε είναι λιγότερα απ’ όσα προέβλεπε η συμφωνία Αυγούστου», ενώ κάλεσε όποιον διαφωνεί «να καταθέσει εγγράφως για το αντίθετο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης