Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Παραμένουν μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδος περί της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

WSJ: Παραμένουν μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδος περί της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Πολιτικές δυσκολίες ενέχει η συνυπογραφή μείωσης του ελληνικού χρέους από κάποιες κυβερνήσεις της ευρωζώνης
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και το ΔΝΤ προσπαθούν σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2016 για μία ακόμα φορά να επιλύσουν το αδιέξοδο που αφορά στην οικονομική διάσωση της Ελλάδος - περιλαμβανομένων πιθανών τρόπων μείωσης του «βουνού χρέους» της χώρας - το οποίο στερεί από την Ελλάδα τις προγραμματισμένες νέες δόσεις δανείων της.
Αυτό αναφέρει για τη σημερινή σύνοδο του Eurogroup η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), σύμφωνα με την οποία οι διαφορές μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδος για το είδος και την έκταση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους παραμένουν μεγάλες, υπογραμμίζοντας τις πολιτικές δυσκολίες που ενέχει η συνυπογραφή μείωσης του ελληνικού χρέους από κάποιες κυβερνήσεις της ευρωζώνης.
Όπως υπενθυμίζει η WSJ, το ζήτημα είναι τόσο σημαντικό, που διακινδυνεύει την ίδια τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος, που ως γνωστόν συμμετείχε στα πρώτα δύο ελληνικά μνημόνια.
Η Γερμανία φέρεται να επιδιώκει την καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους για μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος το 2018, κάτι που θα επέτρεπε την έγκριση της αναδιάρθρωσης από την επόμενη γερμανική Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές του 2017.
Η WSJ τονίζει, ότι τις διαπραγματεύσεις στο σημερινό Eurogroup καθιστά ακόμα περισσότερο περίπλοκες η δημοσιοποίηση χθες της νέας ανάλυσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA) από το ΔΝΤ, που ζητά ουσιαστική ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, περιορίζοντας τις προσδοκίες για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού με τους Ευρωπαίους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης