Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μυστικές συνομιλίες για τη σύνταξη ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης σε περίπτωση Brexit ξεκίνησε η Ε.Ε.

Reuters: Μυστικές συνομιλίες για τη σύνταξη ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης σε περίπτωση Brexit ξεκίνησε η Ε.Ε.
Ανώτεροι διπλωμάτες από Γερμανία, Γαλλία, Σλοβακία και άλλες χώρες συναντήθηκαν για εμπιστευτικές συζητήσεις τη Δευτέρα 23/5 υπό την εποπτεία της Κομισιόν
Μυστικές συνομιλίες για τη σύνταξη ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφοφόροι επιλέξουν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στο επίμαχο επικείμενο δημοψήφισμα της 23ης Μαΐου 2016, διεξάγουν χώρες της Ε.Ε. - εκτός Βρετανίας, φυσικά - σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
Όπως αναφέρει, αξιωματούχοι και διπλωμάτες της Ε.Ε. ξεκίνησαν έναν εκτεταμένο γύρο εμπιστευτικών συνομιλιών αυτήν την εβδομάδα, με στόχο την προετοιμασία μιας συντονισμένης ευρωπαϊκής αντίδρασης σε περίπτωση που οι Βρετανοί επιλέξουν να εξέλθουν της Ε.Ε. (Brexit).
Σύμφωνα με το Reuters, ανώτεροι διπλωμάτες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σλοβακία (λόγω επικείμενης ανάληψης ευρωπαϊκής προεδρίας τον Ιούλιο 2016) και άλλων χωρών της Ε.Ε. συναντήθηκαν για μυστικές συζητήσεις προχθές Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 υπό τον Martin Selmayr, έμπιστο συνεργάτη του προέδρου της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.
Πρόκειται να ακολουθήσουν και νέες αντίστοιχες συναντήσεις - με συγκεκριμένο θεματικό περιεχόμενο κάθε φορά - στις επόμενες ημέρες.
Το Reuters επικαλείται πηγή με γνώση των συζητήσεων, σύμφωνα με την οποία αυτό που σχεδιάζεται δεν είναι τόσο οι άνευ προηγουμένου διαπραγματεύσεις που θα απαιτούνταν μεταξύ της Ε.Ε. και της Βρετανίας για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης τους, αλλά οι αρχικές ευρωπαϊκές αντιδράσεις, ιδιαίτερα η επικοινωνιακή στρατηγική της Ε.Ε. απέναντι στη Βρετανία στις πρώτες ημέρες ενός ενδεχόμενου Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης