Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Καταποντίζονται οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - Φτάνουν μόλις στο 21%

Bild: Καταποντίζονται οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - Φτάνουν μόλις στο 21%
Το SPD βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών ενώ έχει τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 24 χρόνων
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών βρίσκεται το ποσοστό του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση της Bild Am Sonntag.
Συγκεκριμένα, το SPD λαμβάνει μόλις το 21% της πρόθεσης ψήφου των Γερμανών πολιτών, ενώ οι χριστιανοδημοκράτες του CDU/CSU συγκεντρώνουν το 33%.
Στον αντίποδα, σημαντικά ενισχυμένο εμφανίζεται το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το ποσοστό του οποίου εκτινάσσεται στο 14%.
Οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί στο 12%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) συγκεντρώνει 9% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) 6%.  
Το ποσοστό του SPD, το οποίοι μοιράζεται την εξουσία με τους Συντηρητικούς της A. Merkel βρίσκεται στο ναδίρ των τελευταίων 24 χρόνων με τις δημοσκοπήσεις απλά να επιβεβαιώνουν την πανωλεθρία που το περιμένει στις επόμενες εκλογές.
Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δεχθεί πλήγμα τους τελευταίους έξι μήνες από διαρροές προς το δεξιό - ακροδεξιό αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), λόγω της μεταναστευτικής κρίσης.
Η δημοτικότητα της Merkel, της καγκελαρίου της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι ένα «μαξιλάρι» για τη συντηρητική ένωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης