Τελευταία Νέα
Οικονομία

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς - Μεγάλα αγκάθια το ΕΚΑΣ και τα κόκκινα δάνεια

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς -  Μεγάλα αγκάθια το ΕΚΑΣ και τα κόκκινα δάνεια
Οι εκκρεμότητες του μνημονίου αποτέλεσαν αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, και των θεσμών

(upd) Άκαρπη ήταν η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο θέμα του ΕΚΑΣ και στα κόκκινα δάνεια.
Στη τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ των θεσμών και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη και του υπουργού  Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, βρέθηκαν όλες οι εκκρεμότητες του μνημονίου, ενώ κατά πληροφορίες, η συζήτηση έγινε σε πολεμικό κλίμα.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμεί να κάνει αλλαγές μετά το πολυνομοσχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει και μεγάλο πολιτικό κόστος.
Πάντως, νέα τηλεδιάσκεψη δεν πρόκειται να γίνει, ενώ στόχος από την πλευρά της κυβέρνησης είναι μέσα στην εβδομάδα να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς σήμερα, προσπάθησαν για τη διευθέτηση της αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ από 90.000 συνταξιούχους, όμως δεν τα βρήκαν.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι το ΕΚΑΣ δεν θα ζητηθεί αναδρομικά πίσω.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) σκοπεύει η κυβέρνηση να κλείσει τις τελευταίες εκκρεμότητες του μνημονίου, που αυτή την ώρα βρίσκονται στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και των θεσμών.
Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τους δανειστές.
Σημειώνεται ότι η τηλεδιάσκεψη του κ. Τσακαλώτου βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα, με στόχο να κλείσουν τα ανοικτά ζητήματα και μάλιστα,  πριν από την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την προσεχή Τετάρτη, οπότε και θα αποφασιστεί ότι τα ελληνικά ομόλογα ξαναγίνονται αποδεκτά ως ενέχυρα για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.
Αναμένεται, πέρας της σημερινής, να υπάρξει και νέα παρόμοια τηλεδιάσκεψη εντός της εβδομάδας.

(Πρώτη ενημέρωση 20:18, Κυριακή 29 Μαίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης