Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Είναι σαφές ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε – Τηρούμε κατά γράμμα τη συμφωνία

Κατρούγκαλος: Είναι σαφές ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε – Τηρούμε κατά γράμμα τη συμφωνία
Στο θέμα του ΕΚΑΣ μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, είναι εκτός μνημονίου τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι το ισοδύναμο μέτρο για να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ θα είναι ένα ad hoc επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα  για να μην υπάρξει τρύπα στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τη συμφωνία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να κάνει ότι η θέλει η κυβέρνηση μια και το μέτρο είναι εκτός μνημονίου.
«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι είναι σαφής η επιλογή της κυβέρνησης για το ποιους θέλει να επιβαρύνει.
«Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς...
Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφορικά με τους νέους φόρους είπε πως «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης