Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα δημοσκόπηση στην Ισπανία εν όψει των εκλογών στις 26/6 – Πρώτο το Λαϊκό Κόμμα με 29,2%, δεύτεροι οι Podemos

Νέα δημοσκόπηση στην Ισπανία εν όψει των εκλογών στις 26/6 – Πρώτο το Λαϊκό Κόμμα με 29,2%, δεύτεροι οι Podemos
Στην τρίτη θέση υποχωρούν οι Σοσιαλιστές, τέταρτοι παραμένουν οι Ciudadanos
Το Λαϊκό Κόμμα αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα στην Ισπανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, από το Κανάλι Ser, εν όψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου, ενώ οι Σοσιαλιστές φαίνεται να χάνουν τη δεύτερη θέση, την οποία καταλαμβάνει ο συνασπισμός Podemos (Μπορούμε) – Izquierda Unida (Ενωμένη Αριστερά).
Ειδικότερα, το Λαϊκό Κόμμα του Mariano Rajoy θα λάμβανε το 29,2% των ψήφων, ήτοι μισή μονάδα παραπάνω από τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου 2015.
Το σοσιαλιστικό κόμμα PSOE, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα έχανε τη δεύτερη θέση, την οποία θα καταλάμβανε ο συνασπισμός Podemos (Μπορούμε) – Izquierda Unida (Ενωμένη Αριστερά), με 24,8% των ψήφων.
Το σοσιαλιστικό κόμμα του Pedro Sanchez, στην τρίτη θέση, υποχωρεί λίγο περισσότερο έναντι των εκλογών του Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας το 20,7% των ψήφων, ενώ οι Ciudadanos (Πολίτες) εξακολουθούν να βρίσκονται στην τέταρτη θέση, με 14,2% των ψήφων.
Ερωτηθέντες οι συμμετέχοντες σχετικά με πιθανές συμμαχίες μεταξύ κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, το 47% δηλώνει ότι προτιμά μια συμφωνία μεταξύ διαφορετικών ιδεολογιών αν με αυτό τον τρόπο επιτευχθεί σταθερότητα.
Στη δημοσκόπηση, που έγινε από την εταιρεία MyWorld μεταξύ χιλίων ατόμων, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν ποιο κόμμα νομίζουν ότι είναι υπεύθυνο για την επανάληψη των εκλογών.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δείχνει τους Σοσιαλιστές και στη δεύτερη θέση έρχεται το Λαϊκό Κόμμα.
Αντιθέτως, σε σχετική ερώτηση, οι ψηφοφόροι του Λαϊκού Κόμματος είναι αυτοί που αντιτίθενται λιγότερο σε μια συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης τόσο με τους Πολίτες όσο και με τους Σοσιαλιστές, όταν οι ψηφοφόροι των Σοσιαλιστών απορρίπτουν ευρέως μια συμφωνία με το Λαϊκό Κόμμα.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης