Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγώνας δρόμου της γαλλικής κυβέρνησης για να περιοριστούν οι διαμαρτυρίες και απεργίες πριν την έναρξη του Euro

Αγώνας δρόμου της γαλλικής κυβέρνησης για να περιοριστούν οι διαμαρτυρίες και απεργίες πριν την έναρξη του Euro
Μεταξύ αυτών που σχεδιάζουν εργασιακές κινητοποιήσεις στην προσεχή περίοδο είναι οι πιλότοι της Air France και οι εργαζόμενοι στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας
Αγώνα δρόμου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα διαμαρτυρίας στη γαλλική πρωτεύουσα και να αποτραπούν απεργίες διαρκείας πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Euro στο Παρίσι, δίνει η γαλλική κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και αρκετές εβδομάδες με θύελλα αντιδράσεων ενάντια στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γάλλου πρωθυπουργού Manuel Valls ανακοίνωσε αύξηση μισθών για τους δασκάλους και την επιτάχυνση της αναδιοργάνωσης της σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, σε μια προσπάθεια να διασπάσει το μέτωπο των αντιδράσεων.
Παράλληλα, η κυβέρνηση κάλεσε το σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT που ηγείται της απεργίας στους σιδηρόδρομους, να προτείνει εκείνο ενδεχόμενες λύσεις στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.
Πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος, Francoise Hollande συνεχίζει να δηλώνει πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις βασικές προβλέψεις της εργασιακής μεταρρύθμισης, που καθιστά τις απολύσεις ευκολότερες και αυξάνει τις ώρες εργασίας.
Ενώ όμως εμφανίζεται ανυποχώρητος, αποκατέστησε δαπάνες ερευνών που είχαν περικοπεί, ενώ υποσχέθηκε δημόσια χρηματοδότηση για τη στήριξη των επιδομάτων ανεργίας των καλλιτεχνών, καθώς και περιορισμό των αρχικών μειώσεων χρηματοδότησης των τοπικών κυβερνήσεων.
Μεταξύ αυτών που σχεδιάζουν εργασιακές κινητοποιήσεις στην προσεχή περίοδο είναι οι πιλότοι της Air France και οι εργαζόμενοι στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης