Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Υποβαθμίζει τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές σε neutral

tags :
BlackRock: Υποβαθμίζει τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές σε neutral
Οι μετοχές είναι ευάλωτες σε βραχυπρόθεσμους κινδύνους, όπως ένα επιθετικός κύκλος αύξησης επιτοκίων από τη Fed
Στην υποβάθμιση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών σε neutral προχώρησε η BlackRock.
Όπως αναφέρει ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον πλανήτη τονίζει σε ανάλυση του ότι δεν είναι μόνο οι μικροεπενδυτές που λαμβάνουν ουδέτερη στάση για τις μετοχές αλλά και οι θεσμικοί επενδυτές.
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσίας του κόσμου υποβάθμισε τις μετοχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη σε ουδέτερη θέση επικαλούμενη τις αυξημένες αποτιμήσεις στις ΗΠΑ και την υψηλότερη πιθανότητα μιας αύξησης των επιτοκίων στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2016 από την Federal Reserve.
«Βλέπουμε ότι οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed να αυξάνονται εντός του καλοκαιριού, εάν τα στοιχεία των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα βελτιωθούν.
Η BlackRock  αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια μία ή δύο φορές εντός του 2016.
Ο δείκτης MSCI World Index είναι μέχρι και +14% υψηλότερα από τα μέσα Φεβρουαρίου όπου σημειώθηκε το χαμηλό της χρονιάς.
Οι αποτιμήσεις των μετοχών στις ΗΠΑ τώρα βρίσκονται στο 70ο εκατοστημόριο της μακροχρόνιας ιστορικής απόδοσης τους.
Οι μετοχές έχουν αποτινάξει τους φόβους για μια παγκόσμια ύφεση, μια κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και μια νέα κρίση στην νομισματική πολιτική της Κίνας.
Συνολικά, οι μετοχές φαίνονται τώρα πιο ευάλωτες σε βραχυπρόθεσμους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της Fed που αυξάνει τα ποσοστά κινδύνου πολύ επιθετικά, ενός Brexit, της επιδείνωσης της ευρωπαϊκής κρίσης μετανάστευσης και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Η BlackRock επίσης "βλέπει περισσότερο θετικά τις προσδοκίες ανάπτυξης της Κίνας, μετά την πρόσφατη άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας, τις τιμές του πετρελαίου που ανακάμπτουν και τώρα αντανακλούν τη βελτίωση βασικών οικονομικών μεγεθών.
Η BlackRock δεν προτιμάει τοποθετήσεις σε κρατικά ομόλογα, αλλά εστιάζεται στην παγκόσμια μερισματική πολιτική.
«Βλέπουμε, επίσης, να αυξάνεται η πιθανότητα για ανάκαμψη των εταιρικών κερδών μετά το 2016», ανέφερε η Blackrock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης