Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές για τα μέτρα

Bloomberg: Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές για τα μέτρα
Ανοδικό ράλι για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές καταγράφηκε τον Μάιο του 2016, σύμφωνα με το Bloomberg
Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές της σχετικά με τα μέτρα που έχουν συνδεθεί με την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, ανέφεραν δύο πηγές, από το περιβάλλον των διαπραγματεύσεων, στο πρακτορείο Bloomberg.
Έλληνας αξιωματούχος, μάλιστα, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, επισήμανε στο Bloomberg ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει τροποποιήσεις στη Βουλή ακόμα και σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου, οι οποίες θα είναι στη γραμμή που έχουν απαιτήσει οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο των Eurogroup.
Οι συζητήσεις με τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι ιδιωτικές και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, σημειώνει το Bloomberg.
Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, στο Eurogroup της 25ης Μαΐου οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ζήτησαν «διορθώσεις στη νομοθεσία ως προς την πώληση των δανείων και τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση», καθώς και την ολοκλήρωση των δράσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.
Η συμφωνία θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για την Ελλάδα, καθώς θα της επέτρεπε να αποπληρώσει τα χρέη της το καλοκαίρι, ενώ θα έμπαινε και στα προγράμματα αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, τα οποία είναι φθηνότερα από τον ELA.
Η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι βασική προϋπόθεση για να καταστούν τα ομόλογα της πιο χρεωμένης ευρωπαϊκής χώρας επιλέξιμα για αγορά από την ΕΚΤ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόοδος που έχει καταγραφεί έως τώρα στις συνομιλίες, μετά τα αδιέξοδα της περασμένης χρονιάς και τη διπλωματία των άκρων που έφερε την Ελλάδα στο κατώφλι της εξόδου από την Ευρωζώνη, έχει εφησυχάσει κάπως τους επενδυτές ότι δε θα επαναληφθεί το δράμα, ενώ έχει οδηγήσει σε ράλι ελληνικά ομόλογα και μετοχές.

Ράλι στην αγορά

Το Χρηματιστήριο Αθηνών είχε τις μεγαλύτερες αποδόσεις σε δολαριακούς όρους τον Μάιο του 2016, σε σύγκριση με τα κύρια χρηματιστήρια, με βάση τα στοιχεία του Bloomberg.
Οι τραπεζικές μετοχές ενισχύθηκαν κατά σχεδόν 21% τον Μάιο, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν την επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με φθηνότερους όρους, αλλά και θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία.
Τα ελληνικά ομόλογα έχουν επίσης ενισχυθεί, καταγράφοντας τις καλύτερες αποδόσεις για τον Μάιο του 2016.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης