Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πέντε μέτρα - ανάσα για τους 350 εργαζόμενους της Πυρσός - Επίδομα ανεργίας και έκτακτο βοήθημα

Πέντε μέτρα - ανάσα για τους 350 εργαζόμενους της Πυρσός - Επίδομα ανεργίας και έκτακτο βοήθημα
Τεκμηριώνονται οι βάσιμες υποψίες του υπουργείου Εργασίας για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών αναφορικά με όλο το χειρισμό από την εταιρεία της πτώχευσής της
Για την καταβολή επιδόματος ανεργίας καθώς και εκτάκτου επιδόματος στους 350 εργαζόμενους της εταιρείας ΠΥΡΣΟΣ, δεσμεύτηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων, της ΓΣΕΕ και του ΟΑΕΔ.
Η ενημέρωση που έγινε, καθώς και η εξέλιξη της όλης υπόθεσης, τεκμηριώνει τις βάσιμες υποψίες του υπουργείου Εργασίας για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών για όλο το χειρισμό από την εταιρεία (μεταφορά λογαριασμών, εκποίηση περιουσιακών στοιχειών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας τις τελευταίες μέρες).
Το δεύτερο που αποκαλύφθηκε είναι, ότι εκτός από την ΠΥΡΣΟΣ, σταμάτησε η λειτουργία και της θυγατρικής (με την ίδια έδρα) εταιρείας ΑΙΤ που απασχολούσε 38 εργαζόμενους.
Το Υπουργείο Εργασίας μεριμνώντας για την προστασία των εργαζομένων (327) με δράσεις πρόσκαιρης αλλά και περισσότερο μακροπρόθεσμης ανακούφισης, δεσμεύτηκε στην ακόλουθη δέσμη μέτρων:
1. Την ένταξη των εργαζομένων της ΠΥΡΣΟΣ και της ΑΙΤ στο πεδίο προστασίας του ΟΑΕΔ για την άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας.
2. Την ένταξη των εργαζομένων αυτών στο πρόγραμμα έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.
3. Τη διερεύνηση από τις υπηρεσίες του υπουργείου, συγκρότησης ειδικού προγράμματος που θα συμπεριλάβει τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν ή που εγκαταλείπουν τη δραστηριότητα τους ή πτωχεύουν.
4. Τη συνέχιση της απαίτησης για δικαστική (μέσω των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών) διερεύνηση ειδικά της υπόθεσης αυτής με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στην αρχή.
5. Την εξέταση από κοινού με τους εργαζόμενους της δυνατότητας να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο ίδιο αντικείμενο.
Πέρα όμως από το ειδικότερο πρόβλημα με την παραβατική λειτουργία της ΠΥΡΣΟΣ, το υπουργείο επισημαίνει, ότι στον κλάδο αυτόν, όσο και στις εταιρείες καθαρισμού, παρουσιάζεται έντονη παραβατικότητα από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.
Για το λόγο αυτό το υπουργείο θα ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο ώστε να τηρούνται οι διατάξεις τόσο της εργατικής όσο και της ασφαλιστικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης