Γάλλος ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro 2016 στη Γαλλία - Συνελήφθη με εκρηκτικά και όπλα στην Ουκρανία

Γάλλος ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro 2016 στη Γαλλία - Συνελήφθη με εκρηκτικά και όπλα στην Ουκρανία
Ο Γάλλος, μετέφερε στο αυτοκίνητό του 100 κιλά εκρηκτικών, ασφάλειες, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ
Ένας Γάλλος πολίτης συνελήφθη και κρατείται στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας, έχοντας στην κατοχή του τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών και όπλων, με τα οποία σκόπευε να επιφέρει τρομοκρατικά χτυπήματα στα γήπεδα της Γαλλία στη διάρκεια του Euro 2016 που διοργανώνεται στη χώρα.
Ο Γάλλος, μετέφερε στο αυτοκίνητό του 100 κιλά εκρηκτικών, ασφάλειες, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ, αναφέρει το κανάλι Μ6 και επιβεβαιώνεται και από το RIA Novosti
«Ναι, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που συνέβη, αλλά είναι η SBU (υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας) υπεύθυνη για τις διευκρινίσεις» είπε το κανάλι. Η SBU, υπηρεσία ασφάλειας της Ουκρανίας, η οποία παρεμβαίνει σε υπόθεση που εμπλέκονται αλλοδαποί, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο της Γαλλίας, DNA, ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαΐου και εξακολουθεί να κρατείται από τις ουκρανικές αρχές.
Η αναφορά λέει ότι ο άντρας ήταν πιθανό να προσπαθούσε να αποκτήσει ακόμη περισσότερα όπλα.
Η ιστοσελίδα 20minutes.fr περιγράφει τον άνθρωπο ως ένα 25 χρονο με καταγωγή από τη βορειοανατολική περιοχή της Λωραίνης, που μέχρι τώρα ήταν άγνωστος στις γαλλικές αρχές.
Το κανάλι M6, λέει ότι το σπίτι του ερευνήθηκε και οι ερευνητές ανακάλυψαν εκρηκτικά και ένα T-shirt που φέρει τα σύμβολα μιας ακροδεξιάς ομάδας.
Από όλα τα κράτη της ΕΕ, η Γαλλία επλήγη περισσότερο από το κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος κατά το περασμένο έτος.
Οι μεγαλύτερες επιθέσεις ήταν το μακελειό στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, τον Ιανουάριο, οι βομβιστικές επιθέσεις σε όλο το Παρίσι, το Νοέμβριο, τα οποία στοίχισαν συνολικά 150 ανθρώπινες ζωές.
Στην Ουκρανία, μετά από δύο χρόνια οικονομικής υποβάθμισης και στρατιωτικής καταστολής στην επαναστατημένες ανατολικές περιοχές μια συνεχώς επεκτεινόμενη μαύρη αγορά για όπλα δρα ανεξέλεγκτη.
Τα μικρά όπλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, εκρηκτικές ύλες και άλλα βαρέα όπλα, έχουν κλαπεί από τις εμπόλεμες ζώνες και πλημμύρισαν την υπόλοιπη χώρα.
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν εγκλήματα, αυτοκτονίες και άλλα περιστατικά που περιλαμβάνουν όπλα στρατιωτικού βαθμού, σε εβδομαδιαία βάση.
Τα παιχνίδια του Euro 2016 είναι να λάβουν χώρα σε γήπεδα που βρίσκονται σε δέκα πόλεις της Γαλλίας από τον Ιούνιο μέχρι και τον Ιούλιο. Είναι η τρίτη φορά που η Γαλλία φιλοξενεί το πρωτάθλημα της UEFA στο έδαφός της.
Όμως στη συγκεκριμένη συγκυρία, οι απειλές και οι φόβοι για ενδεχόμενες επιθέσεις τζιχαντιστών στα κατάμεστα (πιθανώς) γήπεδα, αυξάνουν το επίπεδο συναγερμού στη χώρα του F. Hollande.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS