Τελευταία Νέα
Διεθνή

Poloz (Κ.Τράπεζα Καναδά): Κυβερνήσεις και Κεντρικές Τράπεζες πρέπει να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική

Poloz (Κ.Τράπεζα Καναδά): Κυβερνήσεις και Κεντρικές Τράπεζες πρέπει να συμφωνήσουν σε μια  κοινή πολιτική
Ενα καλό παράδειγμα είναι η συνεργασία κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά στο 2% για τον πληθωρισμό
«Κυβερνήσεις και Κεντρικές Τράπεζες πρέπει να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν σε μια  κοινή πολιτική ώστε να εξετάσουν τις επιπτώσεις του χρέους και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», δήλωσε στο Reuters ο Διοικητής της Τράπεζας τους Καναδά Stephen S. Poloz.
Όπως υπογράμμισε σε ομιλία του στην καναδική Οικονομική Ένωση «ένα καλό παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ο στόχος του 2% που έχει ο Καναδάς για τον πληθωρισμό, ο οποίος αποφασίστηκε από κοινού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα.
«Ο συντονισμός των πολιτικών γύρω από ένα κοινό στόχο υπόσχεται πολλά καθώς δεν έχει διευκρινιστεί το ανώτατο όριο δημόσιου και ιδιωτικού χρέους που μπορούν να σηκώσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές».
«Ο συνδυασμός μιας εύκολης νομισματική και ταυτόχρονα σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής θα οδηγούσε σε υψηλότερο χρέος του ιδιωτικού τομέα και χαμηλότερο χρέος του δημόσιου τομέα».
«Αντίθετα, ο συνδυασμός  μιας σφιχτής νομισματικής  και μιας εύκολης δημοσιονομικής πολιτικής θα οδηγούσε σε μείωση του χρέους του ιδιωτικού τομέα και θα αύξανε στα μέγιστα το χρέος του δημόσιου τομέα» κατέληξε .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης