Πολιτική

Δημαράς (Οικολόγοι- ΣΥΡΙΖΑ): Το ξεπέρασμα της κρίσης δεν μπορεί να γίνει με την καταστροφή του περιβάλλοντος

Δημαράς (Οικολόγοι- ΣΥΡΙΖΑ): Το ξεπέρασμα της κρίσης δεν μπορεί να γίνει με την καταστροφή του περιβάλλοντος
Τι αναφέρει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γ. Δημαράς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
«Το ξεπέρασμα της κρίσης δεν μπορεί να γίνει με την καταστροφή του περιβάλλοντος», αναφέρει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων , Γιώργος Δημαράς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Όπως ο ίδιος σημειώνει, «την Κυριακή 5 Ιουνίου ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.
Σήμερα, παρατηρώντας τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και την διογκούμενη οικονομική κρίση, κάθε άλλο παρά ημέρα γιορτής μπορούμε να θεωρούμε τη σημερινή ημέρα.
Η παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον έρχεται να μας θυμίσει, σε πολίτες και πολιτικούς, τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες στην προστασία του περιβάλλοντος».
Τονίζει δε, πως «στα έξι χρόνια της κρίσης οι πολιτικές που μας προτείνονται για ξένες επενδύσεις, είναι κυρίως εξορύξεις και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που ελέγχουν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.
Οι τριάντα επενδύσεις για τις οποίες είχαν εγκριθεί «οι περιβαλλοντικοί όροι» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις βρίσκονται σε περιοχές φυσικού κάλους και οικολογικού ενδιαφέροντος.
Οι περισσότερες από τις επενδύσεις αυτές, πέραν από την καταστροφή του περιβάλλοντος, προκαλούν οικονομική ζημιά στις μικρομεσαίες ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες».
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Δημαρά, «οι επενδύσεις αυτές θα πρέπει να επανακριθούν από την σημερινή κυβέρνηση με κριτήρια περιβαλλοντικά και κοινωνικά.
Η άποψή μας είναι, ότι οι περισσότερες από αυτές πρέπει να απορριφθούν.
Δεν έχουμε αυταπάτες, ότι ο συσχετισμός είναι αρνητικός σε ένα καθεστώς εποπτείας, αλλά και με ένα πολιτικό σύστημα που στο σύνολό του έχει αποδεχτεί τις ψευδο-αναπτυξιακές συνταγές των επενδύσεων-μαμούθ».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως αναφέρει, «έχουν καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για διέξοδο από την κρίση, βασιζόμενοι στην Πράσινη Στροφή στην Οικονομία (Green New Deal).
Οι προτάσεις μας βασίζονται σε νέους τομείς της παραγωγής και συνδέουν την ανταγωνιστικότητα με την ποιότητα.
Από αυτά μπορούν να προκύψουν καινοτόμες δραστηριότητες με έμφαση στη μικρής κλίμακας ποιοτική αγροτική παραγωγή, την επέκταση και ορθολογική αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τις αστικές αναπλάσεις και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού».
Ο κ. Δημαράς καταλήγει σημειώνοντας ότι «ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και ποιοτικής οικονομίας, βασισμένο στην κοινωνική οικονομία ,την τοπική κλίμακα και στην οικολογική ισορροπία, είναι αναγκαίο σε αντίθεση με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό των γιγαντιαίων ξένων επενδύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης