Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Χείρα συμφιλίωσης προς την Merkel τείνει ο Βαυαρός Seehofer - Δείχνει το Schaeuble ως υπεύθυνο για την ένταση

Bild: Χείρα συμφιλίωσης προς την Merkel τείνει ο Βαυαρός Seehofer - Δείχνει το Schaeuble ως υπεύθυνο για την ένταση
Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών για τη Βαυαρία δείχνουν τo CSU σταθερά στο 48% λίγους μήνες πριν απο τις εκλογές του 2017
Μετά από ένα μπαράζ λεκτικών πυρών προς την κυβέρνηση αλλά και την A. Merkel προσωπικά ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Horst Seehofer έριξε τους τόνους και έτεινε χείρα συμφιλίωσης προς την καγκελαρία.
Σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild o Seehofer δηλώνει ότι «μαζί με την καγκελάριο έχουν βάλει ξανά τα θεμέλια της εμπιστοσύνης, πάνω στα οποία μπορεί να χτίσει κανείς».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφιλίωση μεταξύ των αδελφών κομμάτων, Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), είναι υπόθεση των δύο προέδρων.
Όπως υποστηρίζει, «ο ίδιος και η A. Merkle είχαν τα λιγότερα προβλήματα. Ζητήματα δημιουργούσαν περισσότερο άτομα της δεύτερης και τρίτης γραμμής, τα οποία θα πρέπει να σιωπούν και να κάνουν τη δουλειά τους».
Πιθανολογείται ότι ο βαυαρός πρωθυπουργός υπαινίσσεται τον γερμανό υπουργό Οικονομικών W. Schaeuble.
Μόλις πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών είχε καταλογίσει στον Horst Seehofer ότι φέρει την ευθύνη για τη διένεξη μεταξύ των χριστιανικών κομμάτων και ότι οι παρεμβάσεις από το Μόναχο συνιστούν επιθέσεις κατά της Merkel.
Οι επιθέσεις είχαν ξεκινήσει με το άνοιγμα των γερμανικών συνόρων για τους πρόσφυγες το περασμένο φθινόπωρο και εντατικοποιήθηκαν με την κατόπιν άνοδο της δημοτικότητας του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Ο Horst Seehofer είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να απειλήσει ακόμη και με προσφυγή στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.
Οι φόβοι όμως των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών ότι η προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους ίδιους, δεν επιβεβαιώθηκαν.
Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών για τη Βαυαρία δείχνουν το CSU σταθερά στο 48%, ένα ποσοστό που της εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία.
Πάντως, σε μια σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μηνός, οι ηγεσίες των δύο αδελφών κομμάτων πρόκειται να προετοιμάσουν τον προεκλογικό αγώνα του 2017 αλλά και να αναζητήσουν κοινές φόρμουλες για μια σειρά ανοιχτών θεμάτων, π.χ. σε ό,τι αφορά το φόρο κληρονομιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης