Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Το Grexit δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - Κλειδί η εφαρμογή των συμφωνηθέντων

Moscovici: Το Grexit δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - Κλειδί η εφαρμογή των συμφωνηθέντων
Ο Moscovici άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του στόχου του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για «χάρη του ΔΝΤ»
Το παν στο ζήτημα του ελληνικού προγράμματος είναι η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα συμπεφωνημένα, τόνισε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
«Εφαρμογή σημαίνει πλήρης εφαρμογή», κατέστησε σαφές.
Σύμφωνα με τον ευρωπαίο αξιωματούχο, το 95% των απαραίτητων αλλαγών έχουν ήδη γίνει στην Ελλάδα, ενώ ήδη συνεχίζεται η δουλειά, ώστε στο επόμενο Eurogroup οι αλλαγές να έχουν ολοκληρωθεί κατά 100%.
Ο P. Moscovici εκτίμησε ότι η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη το β’ τρίμηνο του 2016 είναι ρεαλιστικός στόχος.
Τα προβλήματα για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης είναι μικρά, ενώ σε γενικές γραμμές έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος.
Ως προς το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο Moscovici φέρεται ειπών ότι από τα τέλη του 2018 οι δανειστές θα εξετάσουν πιο φιλόδοξα μέτρα για τη βιωσιμότητά του, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο ονομαστικού κουρέματος.
«Ωστόσο, αρχικά, θα πρέπει να δούμε αν αυτά θα είναι απαραίτητα και μόνο αν είναι θα προσδιορίσουμε τη φύση τους», προσέθεσε ο Moscovici.
Όπως σχολίασε, «ο προληπτικός μηχανισμός δεν είναι κάτι καινούριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για την Ελλάδα, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα κανείς δε μιλά για το Grexit. Η επιλογή δε βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Ανέφερε, δε, πως για πρώτη φορά το ελληνικό πρόγραμμα και το ζήτημα του χρέους εξετάζονται ταυτόχρονα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Moscovici άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του στόχου του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για «χάρη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης