Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμφωνία πακέτο για εξαγορά της Forthnet με κούρεμα χρεών αναζητούν Vodafone - Wind

Συμφωνία πακέτο για εξαγορά της Forthnet με κούρεμα χρεών αναζητούν Vodafone - Wind
Η συμφωνία πλέον δεν είναι εύκολη υπόθεση και το κοινοπρακτικό σχήμα των αγοραστών «ενδιαφέρεται αλλά δεν καίγεται»
Πακέτο συμφωνία που θα προβλέπει «κούρεμα» των οφειλών της Forthnet προς τις τράπεζες και εξαγορά της εταιρίας από τη σημερινή πλειοψηφία αναζητούν οι Vodafone και Wind.
Όπως αποκάλυψε ο νέος επικεφαλής του ομίλου Vodafone στην Ελλάδα κ. Χάρης Μπρουμίδης οι δύο εταιρίες που έχουν βασική προέλευση των εσόδων τους την κινητή τηλεφωνία έχουν ήδη προχωρήσει στις σχετικές κρούσεις που τις τράπεζες που έχουν δανείσει την Forthnet.
Την ίδια στιγμή έχουν υποβάλλει μη δεσμευτική προσφορά και έχουν γνώση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας και έδωσαν παράταση τριών μηνών έως την 4η Σεπτεμβρίου 2016 ως ύστατη προσπάθεια να ευδοκιμήσει η απόκτηση της Forthnet. Ωστόσο είναι σαφές πως πήχης του τιμήματος έχει μειωθεί λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης και όπως ανέφερε χθες ο κ. Μπρουμίδης «οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με εκείνες που ίσχυαν όταν κάναμε την πρόταση».
Μάλιστα κατά τη Vodafone η συμφωνία πλέον δεν είναι εύκολη υπόθεση και το κοινοπρακτικό σχήμα των αγοραστών «ενδιαφέρεται αλλά δεν καίγεται».
Αξίζει να σημειωθεί ο Όμιλος Forthnet έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από δόσεις δανείων (με ημερομηνία 31/12/2015) € 202,5 εκατ. ενώ το σύνολο των δανείων του Ομίλου και της Εταιρείας συμπεριλαμβανόμενων των υποχρεώσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης είναι της τάξεως των 400 εκ Ευρώ. Ταυτόχρονα το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ομίλου και της Εταιρείας υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών τους στοιχείων και, ως εκ τούτου, δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ορκωτοί ελεγκτές στην έκθεση ελέγχου.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης