Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πρώτο το Λαϊκό Κόμμα του Rajoy σε νέα δημοσκόπηση - Άλμα για τον συνασπισμό Unidos Podemos στο 25,6%

Ισπανία: Πρώτο το Λαϊκό Κόμμα του Rajoy σε νέα δημοσκόπηση - Άλμα για τον συνασπισμό Unidos Podemos στο 25,6%
Tο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα περνάει στην τρίτη θέση, με 21,2% και 78 έως 80 έδρες
Την πρωτιά διατηρεί το Λαϊκό Κόμμα του Marriano Rajoy σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 26ης Ιουνίου στην Ισπανία.
Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι εξακολουθεί να κερδίζει τις εκλογές, με 29,2% των ψήφων και 118 έως 121 έδρες, ελαφρώς λιγότερες από τις 123 έδρες που είχε κερδίσει τον Δεκέμβριο και μακράν των 176 εδρών που χρειάζεται για να έχει την πλειοψηφία.
Ο αριστερός συνασπισμός με επικεφαλής το Podemos καταγράφει μεγάλο άλμα στο 25,6% των ψήφων και 88 έως 92 έδρες στην 350μελή ισπανική κάτω βουλή, καταγράφοντας άνοδο από τις 71 έδρες που είχαν μαζί στις εκλογές του Δεκεμβρίου τα δύο κόμματα που σχημάτισαν τη συμμαχία.
Στο μεταξύ το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα περνάει στην τρίτη θέση, με 21,2% και 78 έως 80 έδρες, σε σύγκριση με τις 90 έδρες που είχε κερδίσει τον Δεκέμβριο, ενώ οι φιλελεύθεροι Ciudadanos παραμένουν τέταρτοι με 14,6% και 38 έως 39 έδρες, από τις 40 που είχαν.
Οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα υποχρέωνε τους σοσιαλιστές να επιλέξουν ανάμεσα στην υποστήριξη ενός μεγάλου συνασπισμού με το PP και στο να γίνουν ήσσονες εταίροι του Podemos σε μια αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, επιλογές που ο ηγέτης τους, ο Πέδρο Σάντσεθ, έχει επανειλημμένα αποκλείσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης