Τελευταία Νέα
Διεθνή

Katainen (Κομισιόν): Οι υπουργοί των χωρών του Νότου μου έλεγαν πως δεν τους ενδιαφέρει το «πακέτο Juncker»

tags :
Katainen (Κομισιόν): Οι υπουργοί των χωρών του Νότου μου έλεγαν πως δεν τους ενδιαφέρει το «πακέτο Juncker»
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων γίνεται σε μόλις δύο προγράμματα
Σε μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Jyrki Katainen, καθώς όπως υποστήριξε, σε χθεσινή (8/6) του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι ίδιοι οι υπουργοί από τις χώρες του Νότου δεν του έλεγαν πως δεν ενδιαφέρονται για το «πακέτο Juncker» (!).
Ειδικότερα, η συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων γίνεται σε μόλις δύο προγράμματα, γεγονός που ο κ. Katainen το αποδίδει στην αδιαφορία των αρμόδιων. 
«Κάποιοι υπουργοί μού έλεγαν όταν τους συναντούσα ότι "αφού δεν υπάρχουν περισσότερα χρήματα, τότε δεν μας ενδιαφέρει".
Και τους έλεγα:
"Εντάξει, αφού δεν ενδιαφέρεστε, ενημερώστε τουλάχιστον τους ιδιώτες επενδυτές ότι μπορούν να έρθουν σε απευθείας επαφή με την ΕΤΕπ".
Συνάντησα εκπροσώπους των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών.
Κάναμε μία προσπάθεια να εξηγήσουμε τι μπορούν να κάνουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ήταν η πρώτη φορά που οι ελληνικές τράπεζες μάθαιναν ότι μπορούν να αντλήσουν απευθείας πόρους από το επενδυτικό πακέτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος.
Αναφέρεται πως ο απώτερος σκοπός του «πακέτου Γιούνκερ» είναι τα αρχικά κεφάλαια ύψους 16 δισ. ευρώ από κοινοτικά προγράμματα, άλλα και τα επιπλέον 6 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, να κινητοποιήσουν μέσω της μεθόδου «μόχλευσης» ιδιωτικά κεφάλαια συνολικού ύψους 315 δισ. ευρώ, κάτι όμως που αμφισβητείται από αρκετούς Ευρωπαίους αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης