Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Θα υπερασπιστούμε την υφιστάμενη νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις

Κατρούγκαλος: Θα υπερασπιστούμε την υφιστάμενη νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις
Καμία σύνταξη από 1.300 ευρώ και κάτω δεν κινδυνεύει υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας
Την θέση ότι «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την υφιστάμενη νομοθεσία και θα διασφαλίσει την ύπαρξη ουσιαστικών προστασιών από τις ομαδικές απολύσεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος απαντώντας στην εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο οποίος έκρινε την ελληνική νομοθεσία για τις προστασίες έναντι ομαδικών απολύσεων ασύμβατη με το ευρωπαϊκό πλαίσιο.
«Ο σεβασμός απέναντι σε κάθε δικαιοδοτική αρχή αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση, η Ελληνική όμως Πολιτεία θα υπερασπιστεί την υφιστάμενη νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας», είπε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι οι ενστάσεις του εισαγγελέα του Ευρωδικαστηρίου δεν αφορούν «τις ουσιαστικές εγγυήσεις προστασίας καθ’ εαυτές», αλλά «ως προς το όργανο που αποφασίζει σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις και ως προς ορισμένες άλλες διαδικαστικές παραμέτρους».
Ο κ. Κατρούγκαλος υπενθυμίζει ακόμα ότι η πρόταση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωδικαστηρίου συνιστά απλώς εισήγηση, και δεν είναι δεσμευτική.
Με δεδομένο ότι τα εργασιακά αποτελούν το νέο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ο υπουργός Εργασίας διαμηνύει ότι «σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλιστεί και σε αυτό το επίπεδο η ουσιαστική προστασία από τις ομαδικές απολύσεις».
«Υπάρχει ομόφωνη αντίθεση στις ομαδικές απολύσεις από τους κοινωνικούς συνομιλητές στη χώρα μας» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη υπογράμμισε ότι καμία σύνταξη, από 1.300 ευρώ και κάτω δεν κινδυνεύει.
«Η κυβέρνηση προσπάθησε να πάρει περισσότερα από τους πλουσιότερους και να ανακουφίσει τους πολλούς, που έγιναν φτωχότεροι» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφορικά με την κατώτατη σύνταξη, χαρακτήρισε το ποσό πολύ μικρό αλλά έκανε λόγο για αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος της φτώχειας που πλήττει την ελληνική κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης