Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η ΜΙG με 2 δισ καθαρή θέση αποτιμάται μόλις 177 εκατ....ενώ θα έπρεπε να αποτιμάται θεωρητικά 983% υψηλότερα - Παρασκηνιακές μετοχικές διεργασίες με στόχο τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας….

tags :
Η ΜΙG  με 2 δισ καθαρή θέση αποτιμάται μόλις 177 εκατ....ενώ θα έπρεπε να αποτιμάται θεωρητικά 983% υψηλότερα - Παρασκηνιακές μετοχικές διεργασίες με στόχο τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας….
Υπάρχει μια εταιρία με 2 δις καθαρή θέση, 807 εκατ ενοποιημένες πωλήσεις  και μεικτά κέρδη 109 εκατ, πούλησε πρόσφατα μια δραστηριότητα στην Κύπρο έναντι 42 εκατ αλλά παρ΄ όλα αυτά αποτιμάται μόλις 177 εκατ ευρώ. Πραγματική στρέβλωση καθώς δεν είναι τράπεζα για να επιβαρύνεται με PSI ή την Blackrock....

Η εταιρία αυτή είναι η Marfin Investment Group.
O Ανδρέας Βγενόπουλος ο manager ο οποίος σε μια τόσο δύσκολη περίοδο έχει καταφέρει να διαφυλάξει θέσεις εργασίας και σταθερότητα στον όμιλο απέκτησε χθες 2.000.000 μετοχές  της MIG συνολικής αξίας 411.118  ευρώ με στόχο την στήριξη της μετοχής.
Στήριγμα έχει αποτελέσει στην MIG και η Αγγελική Φράγκου γόνος εφοπλιστικής οικογένειας διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια πολύ καλές σχέσεις με τον Ανδρέα Βγενόπουλο επικεφαλής του ομίλου Marfin.
Με αφορμή την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου της MIG το IRF το fund στο οποίο επικεφαλής είναι η Α. Φράγκου συμμετείχε στην όλη διαδικασία και απέκτησε μετοχές της MIG. Έκτοτε αγοράζει σταδιακά φθάνοντας έως το 13,88% ενώ εσχάτως κατέχει το  17,91% με προοπτική να φθάσει  το 20%.
Πλέον το IRF έχει καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της MIG και ακολουθεί το Dubai Investment Group με 17,28%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις συνεχείς αγορές το μέσο κόστος κτήσης  έχει μειωθεί αισθητά.
Η MIG διαπραγματεύεται στα 0,24 ευρώ που αποτελεί ιστορικό χαμηλό για την μετοχή της εταιρίας. Σήμερα 5/10/2011 καταγράφει κέρδη 20% στα 0,24 ευρώ προφανώς μετά την κίνηση του Α. Βγενόπουλου να προβεί σε αγορές μετοχών.
Ωστόσο οι κινήσεις του IRF στην MIG πέραν από το εμφανές αύξηση στρατηγικού ποσοστού και μείωση του μέσου κόστους κτήσης ενδέχεται να υποκρύπτει και παράλληλη αύξηση του ποσοστού του Α. Βγενόπουλου στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG.
Με βάση ενδείξεις επιχειρείται να αποκτηθεί ο πλήρης έλεγχος της MIG σταδιακά και ελεγχόμενα μέσω φίλα προσκείμενων χαρτοφυλακίων όπως π.χ. το IRF.

Ο ρόλος της MIG

Οι 40 χιλ μέτοχοι έχουν χάσει συντριπτικό ποσοστό της επένδυσης τους.
Όμως υπό φυσιολογικές συνθήκες η MIG θα έπρεπε να διαπραγματεύεται 983% υψηλότερα καθώς η καθαρή θέση βρίσκεται στα 2,6 ευρώ ενώ έχουν υπάρξει και σημαντικότατες αναπροσαρμογές των συμμετοχών στην εύλογη αξία.
Στο α΄ 6μηνο  εμφάνισε ζημίες  ύψους 108,8 εκατ ευρώ η MIG σε σχέση με τις ζημίες 254 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο  του 2010.
Τα αποτελέσματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά λόγω της εποχικότητας αλλά σίγουρα υπάρχουν ζημίες.
Τι μπορεί να περιμένει ο επενδυτής από την MIG;
1)Όταν ανέκαμψε η Αμερική το KKR, το Blackstone το General Electric Capital κατέγραψαν εντυπωσιακό άλμα με όρους αποτίμησης και εσωτερικής αξίας.
Οι εταιρίες συμμετοχών συνδέονται με την πορεία του καθοδικού και ανοδικού κύκλου. Προφανώς και δεν θα υπάρξει αύξηση 983% αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες η πραγματική αξία της εταιρίας τόση θα ήταν.
2) Μετά από μια διετία αμυντικής στρατηγικής που έδινε έμφαση στην διατήρηση μεριδίων αγοράς, εφαρμογής πρωτοβουλιών περιορισμού κόστους και συστηματικής μείωσης του δανεισμού, η Marfin Investment Group άλλαξε την στρατηγική της εφέτος και επικεντρώνεται στη δημιουργία μετοχικών υπεραξιών μεσοπρόθεσμα
3)Ο Ανδρέας Βγενόπουλος φέρεται να κατέχει ένα ποσοστό 7,8% - η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται συνεχίζει να αγοράζει μετοχές.
4)To Dubai έχει εμμονή με την MIG όχι δεν πουλάει αλλά θα αγοράσει και στο ομολογιακό στα 1,8 ευρώ.
Το 2011 -2012 ίσως να είναι η τελευταία περίοδος  ταλαιπωρίας για τους μετόχους της MIG και το 2013 να ανατείλει μια νέα καλύτερη χρονιά που θα δώσει υπεραξίες στους υπομονετικούς μετόχους.

Η μετοχική σύνθεση της MIG
IRF 17,91%
Dubai investment Group 17,28%
Marfin Popular Bank 2,7%
Ξένοι θεσμικοί 15,93%
Ιδιώτες 44,44%
Βγενόπουλος 7,8% (Ε)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης