Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eπίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών αναγορεύτηκε η Λ. Κατσέλη - Τι ανέφερε

Eπίτιμη διδάκτορας  του Πανεπιστημίου Πατρών  αναγορεύτηκε η  Λ. Κατσέλη - Τι ανέφερε
Αναγκαίο, σύμφωνα με την Λ. Κατσέλη, είναι να υιοθετηθεί ένα πλαίσιο παρεμβάσεων για τον βιώσιμο μετασχηματισμό της οικονομίας
Επίτιμη διδάκτορας της σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών αναγορεύθηκε η καθηγήτρια Οικονομικών Επιστημών, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.
Μιλώντας στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι ο δημόσιος διάλογος για την αποτελεσματικότητα μιας οικονομικής πολιτικής ή μιας μεταρρύθμισης, περιορίζεται στην ψήφιση τους από τη Βουλή, ενώ δεν υφίσταται ένα αξιόπιστο σύστημα παρακολούθησης της διαδικασίας υλοποίησης που να παρέχει αξιόπιστη πληροφόρηση.
Κατά την ίδια, κρίσιμος παράγοντας πρέπει να είναι η διασύνδεση των στόχων με κατάλληλους και αξιόπιστους δείκτες μέτρησης.
Η κ. Κατσέλη συνέδεσε την αποτελεσματικότητα της οποιασδήποτε πολιτικής ή μεταρρυθμιστικής παρέμβασης με το αξιακό υπόβαθρο και τις ικανότητες των ανθρώπων που καλούνται να τη σχεδιάσουν, υλοποιήσουν και ολοκληρώσουν για να είναι μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη και αποδεκτή.
Υπογράμμισε δε, πως είναι ανάγκη να υιοθετηθεί ένα πλαίσιο παρεμβάσεων για τον βιώσιμο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι αρχικά πρέπει να ενισχυθεί η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην άσκηση της πολιτικής και της διοίκησης.
Πρόσθεσε ακόμη πως είναι αναγκαίος ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων εκπαίδευσης στα ΑΕΙ με μαθήματα στρατηγικής αποφάσεων, δημόσιας πολιτικής και οργάνωσης, τα οποία θα αναδεικνύουν τις επιπτώσεις των διαφορετικών προσεγγίσεων, εννοιών και σταδίων, για την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών.
Τέλος, η κ. Κατσέλη τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, μόνιμο παρατηρητήριο δημόσιας πολιτικής και μεταρρυθμίσεων.
Αυτό, όπως η ίδια ανέφερε, θα καταγράφει, θα επικαιροποιεί, θα μετρά και θα αξιολογεί με συγκεκριμένους δείκτες τα αποτελέσματα των πολιτικών, αλλά και την επίδοση των διαμορφωτών τους στη βάση των εναλλακτικών προσεγγίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης