Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία: Τέλος εποχής για τον Alexander Stubb - Χάνει την ηγεσία του κόμματος και το υπουργείο Οικονομικών

Φινλανδία: Τέλος εποχής για τον Alexander Stubb - Χάνει την ηγεσία του κόμματος και το υπουργείο Οικονομικών
Στο συνέδριο του NCP 441 οι σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της αντικατάστασης του Stubb από τον υπουργό Εσωτερικών Petteri Orpo
Τέλος εποχής για τον Alexander Stubb στην ηγεσία του Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού της Φινλανδίας (NCP) αλλά και ως υπουργός Οικονομικών της χώρας.
Ο Alexander Stubb αντικαταστάθηκε από τα μέλη του κόμματός του από τον Petteri Orpo καθώς οι Φιλανδοί θεώρησαν ότι το κόμμα, που συγκυβερνά τη χώρα χρειάζεται αναγέννηση την οποία δεν μπορεί να φέρει ο σκληρός απέναντι στην Ελλάδα Φιλανδός υπουργός Οικονομικών.
Στο συνέδριο του NCP 441 σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της αντικατάστασης του Stubb από τον υπουργό Εσωτερικών Petteri Orpo ενώ 361 τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Stubb στην ηγεσία.
Ως αποτέλεσμα της αλλαγής αυτής ο Orpo αναμένεται εκτός από την ηγεσία του NCP να αναλάβει και το υπουργείο Οικονομικών.
Ο Alexander Stubb, ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός της Φινλανδίας μεταξύ 2014-15, δεχόταν σφοδρές επικρίσεις τόσο για τις κακές επιδόσεις του κόμματος στις δημοσκοπήσεις όσο και για τους συμβιβασμούς που έκανε στο πλαίσιο της συμμετοχής του NCP στον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό.
Ο ίδιος είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις διαβουλεύσεις-θρίλερ του περσινού καλοκαιριού μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών δανειστών, καθώς είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του Grexit.
Σε ομιλία του σε μέλη του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί σε μικρή πόλη κοντά στα ρωσικά σύνορα, ο 46χρονος Orpo υπογράμμισε ότι βασική του προτεραιότητα είναι η μείωση του δημοσίου χρέους και η αναζήτηση μέτρων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
«Όλοι μας θεωρούν ως αλαζονικό κόμμα. Θα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ του NCP και των Φιλανδών πολιτών», είχε δηλώσει λίγο πριν από την ψηφοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης