Πολιτική

Κατρούγκαλος: Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας γυρίζουμε σελίδα

Κατρούγκαλος: Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας  γυρίζουμε σελίδα
«Eχουμε μια πολιτική δέσμευση ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος
«Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας που από το 2014 βάραινε στην Ελλάδα γυρίζουμε σελίδα», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του από τον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.
Ειδικότερα, ο υπουργός σε δηλώσεις του πριν από την ομιλία του με θέμα "τι νομοθετήθηκε σε Φορολογικό - Ασφαλιστικό, τι θέλουμε για τα Εργασιακά δικαιώματα", έπειτα από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, υπογράμμισε ότι «είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε πάλι τη πορεία ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας και με τη συνταγματική αναθεώρηση να δώσομε τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα της διαπλοκής».
Μάλιστα, μίλησε για ένα άνοιγμα στην κοινωνία με περιοδείες των μελών της Κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «χθες αυτό το άνοιγμα στην κοινωνία μικρές ομάδες προσπάθησαν να το ματαιώσουν».
Όπως είπε, οι αντισυγκεντρώσεις καμιά σχέση δεν έχουν με την Αριστερά.
«Αυτοί που σκότωσαν τον Λαμπράκη δεν ήταν Αριστεροί», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και συμπλήρωσε πως «εμείς θα συνεχίσουμε χωρίς να φοβόμαστε τραμπουκισμούς αυτών των μικρών ομάδων.
Γι’ αυτό ανοιγόμαστε στην κοινωνία γιατί είμαστε η ελπίδα της κοινωνίας και ένα πολιτικό σύστημα διαφορετικό και για μια επιστροφή σε συνθήκες που δεν θα ναι αυτές της μιζέριας μετά από έξι χρόνια».
Επίσης, είπε πως αν λυπήθηκε για κάτι χθες ήταν πόσοι λίγοι συγκεντρώθηκαν από τα συνδικάτα.
«Ήταν καμιά δεκαριά άνθρωποι έξω από την αίθουσα που είχα ζητήσει να συναντηθώ με φορείς.
Στην πραγματικότητα πολύ λιγότεροι από τα μέλη των ΔΣ των συνδικάτων», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε «εμείς θέλουμε τα συνδικάτα μαζικά και μια ανοιχτή συζήτηση με αυτά».
Επιπλέον, σημείωσε πως «θέλουμε να ελπίζουμε ότι με την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που είναι ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό αυτή η σημερινή κατάσταση των συνδικάτων που κανένα δεν ικανοποιεί πρέπει να αλλάξει».
Ακόμη, επανέλαβε ότι «έχουμε μια πολιτική δέσμευση ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις».
Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος «δεν μειώσαμε καθόλου μισθούς δεν μειώσαμε κύριες συντάξεις και αυτή είναι η βασική μας διαφορά από την προηγούμενη διακυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης