Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής): Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έλθει χωρίς συστηματική δουλειά

Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής): Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έλθει χωρίς συστηματική δουλειά
H Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μίλησε στο 1ο Διεθνές Γεω-Ηφαιστειολογικό Συνέδριο
«Όσες φορές και σε όσους τόνους κι αν κλίνουμε τη λέξη «ανάπτυξη», αυτή δεν πρόκειται να έλθει, δεν πρόκειται να πέσει ως εκ θαύματος από τον ουρανό, χωρίς συστηματική δουλειά», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Η κ. Δούρου απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του 1ου Διεθνούς Γεω-Ηφαιστειολογικού Συνεδρίου, με τίτλο «Μέθανα 2016», στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων.
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου με διττό στόχο: αφενός να αναδείξει τη γεωλογική εξέλιξη της χερσονήσου των Μεθάνων και του ενεργού ηφαιστειακού τόξου του Νοτίου Αιγαίου, και αφετέρου να συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική και στην τουριστική ανάδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων της ευρύτερης περιοχής.
Η Περιφερειάρχης κατά το χαιρετισμό της τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας τη διεθνή διάσταση του συνεδρίου και τονίζοντας ότι αυτό «εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, με το συστηματικό, επιστημονικό τρόπο που αρμόζει στη σοβαρότητα του ζητήματος».
«Στη σοβαρότητα του διακυβεύματος ενός σύγχρονου αναπτυξιακού προτύπου, αποκεντρωμένου, με θέσεις εργασίας, με σαφές κοινωνικό πρόσημο».
Η ίδια μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε μια νέου τύπου οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Μια ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις, σαφείς αναφορές, ξεκάθαρη στόχευση.
Μια ανάπτυξη – τομή σε σχέση με τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια ανάπτυξη στη βάση ενός νέου επενδυτικού – επιχειρηματικού προτύπου με έμφαση στην καινοτομία, την εφευρετικότητα, τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Όσες φορές και σε όσους τόνους κι αν κλίνουμε τη λέξη «ανάπτυξη», αυτή δεν πρόκειται να έλθει, δεν πρόκειται να πέσει ως εκ θαύματος από τον ουρανό, χωρίς συστηματική δουλειά.
Χωρίς αλλαγή νοοτροπίας.
Χωρίς την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.
Των μεταρρυθμίσεων για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, λειτουργικό Δημόσιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης