Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nordea Bank: Στάση αναμονής θα τηρήσει η Federal Reserve - Πιθανή επόμενη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

Nordea Bank: Στάση αναμονής θα τηρήσει η Federal Reserve - Πιθανή επόμενη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο
Ως προς το 2017, η Nordea Bank αναμένει από τη Fed να δώσει ενδείξεις για τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων
Την εκτίμηση ότι η νομισματική επιτροπή (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα τηρήσει στάση αναμονής, κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης που ξεκινά αύριο, Τρίτη 14 Ιουνίου, και δε θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, διατηρεί η Nordea Bank.
Παράλληλα, προβλέπει ότι η FOMC θα δώσει το σήμα ότι επίκεινται δύο αυξήσεις των επιτοκίων το 2016, με τη Nordea Bank να τοποθετεί την πρώτη από αυτές στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
«Ως πιθανότερη ημερομηνία για την επόμενη αύξηση τοποθετείται η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αν και με κίνδυνο αυτή να γίνει αργότερο, δεδομένου ότι θα απαιτηθεί μια βελτίωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Nordea.
Ως προς το 2017, η Nordea Bank αναμένει από τη Fed να δώσει ενδείξεις για τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων.
Πάντως, παρότι τα τελευταία στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν αδύναμα, άλλες ενδείξεις για την αγορά εργασίας είναι πιο θετικές και έτσι δεν έχει καταστεί σαφές αν σημειώνεται όντως επιβράδυνση ή αν υπάρχει απλώς μεταβλητότητα, για να διαφανεί αν μπορεί να υποστηριχθεί μια αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης