Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης: Προσωπική μου ευθύνη οι καθυστερήσεις στην πάταξη της φοροδιαφυγής

Αλεξιάδης: Προσωπική μου ευθύνη οι καθυστερήσεις στην πάταξη της φοροδιαφυγής
Σε αυτοκριτική προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αν και υποστήριξε ότι οι έλεγχοι αυξήθηκαν από 6.600 το 2014 σε 26.000 το 2015
Τις φορολογικές επιδόσεις της κυβέρνησης επιχείρησε να υποστηρίξει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για την φοροδιαφυγή, αν και αυτή οργιάζει, λόγω και του πρόσφατου νόμου που προβλέπει εξαιρετικά χαμηλά, έως και μηδαμινά πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις.
Πάντως, ο ίδιος στο κλείσιμο της δευτερολογίας του επιχείρησε να κάνει την αυτοκριτική του, λέγοντας ότι «ευθύνομαι προσωπικά για τις καθυστερήσεις στο υπουργείο Οικονομικών και πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα για να πιάσουμε την φοροδιαφυγή.
Πρέπει να φέρουμε νόμους να πιάσουμε την φοροδιαφυγή και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στα νησιά».
Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για την φοροδιαφυγή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι έλεγχοι αυξήθηκαν από 6.600 το 2014 σε 26.000 το 2015, ενώ το ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου) αύξησε τα έσοδα κατά 67%.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι «είναι λάθος θέμα η Ν.Δ. να προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα στην κυβέρνηση για την φορολογική πολιτική.
Η σύγκριση είναι καταλυτική και δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα για την πολιτική βούληση της Νέας Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης