Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (ΕΚΤ): Το συνάλλαγμα δεν πρέπει να καταστεί «όπλο» ενεργητικής πολιτικής

tags :
Weidmann (ΕΚΤ): Το συνάλλαγμα δεν πρέπει να καταστεί «όπλο» ενεργητικής πολιτικής
Σωστός ο στόχος για τον πληθωρισμό - Η χαλαρή πολιτική από την ΕΚΤ θα χρειαστεί να παραμείνει σε ισχύ για το άμεσο μέλλον
«Πρέπει να δώσουμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την παρούσα νομισματική μας πολιτική το χρόνο ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην οικονομία», δήλωσε σήμερα το στέλεχος της ΕΚΤ και διοικητής της γερμανικής Bundesbank, Jens Weidmann, ενώ τόνισε ότι το συνάλλαγμα δεν πρέπει να καταστεί «όπλο» ενεργητικής πολιτικής.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν βλέπει κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι έχει πληγεί η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξαιτίας του χαμηλού πληθωρισμού.
Ο ίδιος χαρακτήρισε σωστό το στόχο που έχει τεθεί για τον πληθωρισμό, ενώ τόνισε ότι η χαλαρή πολιτική από την ΕΚΤ θα χρειαστεί να παραμείνει σε ισχύ για το άμεσο μέλλον.
Σύμφωνα με τον κ. Weidmann, η ΕΚΤ θα πρέπει να σταθμίσει τους κινδύνους και τα οφέλη από τα μη συμβατικά χρηματοοικονομικά εργαλεία, ενώ υπογράμμισε ότι κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει κάποιο επικίνδυνο σπιράλ υποχώρησης των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης