Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas: Δεν αναμένονται ισχυρές αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές σε περίπτωση Brexit

BNP Paribas: Δεν αναμένονται ισχυρές αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές σε περίπτωση Brexit
Ένα Brexit δεν θα προκαλούσε μεγάλες απώλειες σε όρους ΑΕΠ στις οικονομίες της Ευρώπης, όμως θα έπληττε ιδιαίτερα το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου
Ενδεχόμενη επικράτηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στο επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις αναδυόμενες αγορές, με εξαίρεση την απομακρυσμένη περίπτωση να πραγματοποιηθούν ιδιαίτερα ισχυρές αναταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές.
Αυτό υποστήριξε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 ο επικεφαλής της στρατηγικής επενδύσεων σε αναδυόμενες αγορές της BNP Paribas, Patrick Mange, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προοπτικών των αναδυόμενων αγορών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της γαλλικής τραπέζης στο Λονδίνο.
«Προβλέπουμε πολλά διαφορετικά σενάρια... ναι, θα υπάρξει επίδραση [από ένα Brexit]» στις αναδυόμενες αγορές, τόνισε ο Mange, όμως αυτή θα είναι περισσότερο έντονη σε εμπορικούς όρους και θα πλήξει τους εξαγωγικούς τομείς των αναδυόμενων οικονομιών, σε περίπτωση που ένα Brexit καθηλώσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες.
Αν και η BNP Paribas συζητά στο εσωτερικό της τους τρόπους προστασίας των χαρτοφυλακίων επενδύσεών της αν επικρατήσει το Brexit στο δημοψήφισμα, το βασικό σενάριό της προβλέπει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..
Η γαλλική τράπεζα εκτιμά, ότι ένα Brexit δεν θα προκαλούσε μεγάλες απώλειες σε όρους ΑΕΠ στις οικονομίες της Ευρώπης, όμως θα έπληττε ιδιαίτερα το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης