Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook στις τράπεζες Κύπρου και Ελληνική - Αμετάβλητη η αξιολόγηση

Moody's: Αναβαθμίζει σε θετικό το outlook στις τράπεζες Κύπρου και Ελληνική - Αμετάβλητη η αξιολόγηση
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις Caa3 για την Τράπεζα Κύπρου και Caa2 για την Ελληνική Τράπεζα
Σε «θετικό» από «ουδέτερο» αναβάθμισε το outlook των αξιολογήσεων της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας, ο οίκος αξιολογήσεων Moody’s, διατηρώντας αμετάβλητες τις αξιολογήσεις Caa3 και Caa2 αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη Moody’s, η αναβάθμιση του outlook απηχεί τις προσδοκίες του οίκου για περαιτέρω βελτίωση στην αδύναμη ποιότητα ενεργητικού των δυο τραπεζών, την επιστροφή τους στην κερδοφορία και τη βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης.
Οι προσδοκίες της Moody’s εδράζονται στην επιτάχυνση της ανάκαμψης για την εγχώρια (κυπριακή) οικονομία, αλλά και τις αυξημένες προσπάθειες των ίδιων των τραπεζών για αναδιάρθρωση.
Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος αναμένει ότι οι δύο κυπριακοί, τραπεζικοί όμιλοι θα επιστρέψουν στην κερδοφορία το 2016, έπειτα από πέντε χρόνια ζημιών.
Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως οι χρηματοδοτικές συνθήκες στις κυπριακές τράπεζες βελτιώνονται, καθώς η καταθετική εμπιστοσύνη σταδιακά αποκαθίσταται και οι καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα αυξάνονται με ήπιο ρυθμό.
Ωστόσο, τονίζει η Moody’s, οι αξιολογήσεις των δύο τραπεζών παραμένουν χαμηλής κλίμακας, αντικατοπτρίζοντας, κυρίως, το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και την ευπάθεια των κεφαλαιακών αποθεμάτων τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης