Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Moody's: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της τουρκικής Finansbank λόγω εξαγοράς της από την QNB

Moody's: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της τουρκικής Finansbank λόγω εξαγοράς της από την QNB
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) της Finansbank είχαν διαμορφωθεί σε 6,4% του δανειακού χαρτοφυλακίου της στο τέλος Μαρτίου 2016
Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της τουρκικής τραπέζης Finansbank προχώρησε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 ο διεθνής οίκος Moody's, την οποία απέδωσε στην νομική ολοκλήρωση της πώλησής της από τον όμιλο της Εθνικής Τραπέζης στην Qatar National Bank (QNB).
Συγκεκριμένα, ο Moody's αναβάθμισε από «Ba2» σε «Ba1» την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση των καταθέσεων και των μη εξασφαλισμένων υποχρεώσεων της Finansbank με εξοφλητική προτεραιότητα (senior unsecured debt), ενώ βελτίωσε σε «ba3» από «b1» την βασική πιστοληπτική της αξιολόγηση (baseline credit assessment - BCA).
Στο ίδιο επίπεδο ανήλθε και η προσαρμοσμένη BCA αξιολόγηση της Finansbank, που λαμβάνει υπ' όψιν της τη χρηματο-οικονομική στήριξη της μητρικής της τραπέζης QNB.
Η αναβάθμιση των αξιολογήσεων BCA της Finansbank ωφελήθηκαν από την αλλαγή ιδιοκτησίας της τραπέζης, καθώς πριν την πώληση της τουρκικής τραπέζης από την Εθνική στην QNB, οι αξιολογήσεις αυτές περιορίζονταν από την χαμηλότερη αξιολόγηση της Εθνικής Τραπέζης.
Σύμφωνα με τον Moody's, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) της Finansbank - 6,4% του δανειακού χαρτοφυλακίου της στο τέλος Μαρτίου 2016 - μάλλον θα παραμείνουν σε υψηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, κυρίως λόγω καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις που έχει χορηγήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης