Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Σε υψηλά 3 ετών τα CDS των βρετανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν αντιστάθμιση κινδύνου

Bloomberg: Σε υψηλά 3 ετών τα CDS των βρετανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν αντιστάθμιση κινδύνου
«Πολλοί έβλεπαν το Brexit ως αρκετά απίθανο και δεν ανησυχούσαν γι' αυτό και τώρα πανικοβάλλονται σε κάποιο βαθμό»
Οι επενδυτές είναι όλο και περισσότερο αναζητούν προστασία διαφόρων ειδών πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit στις 23 Ιουνίου.
Η αγορά πιστωτικών παραγώγων είναι η τελευταία που βιώνει αυτό το κύμα, καθώς οι δείκτες των εταιρικών CDS εκτινάσσονται σε εξαιρετικά υψηλό όγκο, ενώ ίσως πιο ανησυχητικό είναι ότι τα CDS των κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ανέβει στα υψηλότερα επίπεδα άνω των 3 ετών, καθώς οι φόβοι για μία υποτίμηση ή μία χρεοκοπία αυξάνονται.



Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι επενδυτές χρέους έσπευσαν να καλυφθούν έναντι του κινδύνου η Βρετανία να ψηφίσει την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτό καταστεί πλέον μια πραγματική πιθανότητα.
Οι όγκοι συναλλαγών σε ολόκληρη την παγκόσμια αγορά CDS εκτινάχθηκαν στα ύψη αυτή την εβδομάδα, στέλνοντας στα ύψη τη μεταβλητότητα και το κόστος για προστασία από τις ζημίες.
Περισσότερα από 50 δισ. δολ. προστασίας στους δείκτες της Ευρώπης άλλαξαν χέρια αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Περίπου 13 δισ. δολ. διαπραγματεύτηκαν την Τρίτη 14 Ιουνίου, που αποτελούν τον υψηλότερο ημερήσιο όγκο από τις 21 Μαρτίου, έπειτα από την τοποθέτηση της Sun, της εφημερίδας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Βρετανία, ότι στηρίζει ένα Brexit.
«Πολλοί έβλεπαν το Brexit ως αρκετά απίθανο και δεν ανησυχούσαν γι' αυτό και τώρα πανικοβάλλονται σε κάποιο βαθμό», δήλωσε ο Gordon Shannon, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη λονδρέζικη TwentyFour Asset Management, η οποία διαχειρίζεται 6,4 δισ. στερλίνες περιουσιακών στοιχείων.
«Οι άνθρωποι τοποθετούνται σε προϊόντα αντιστάθμισης κινδύνου την τελευταία στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης