Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δραματική έκκληση Cameron για παραμονή στην ΕΕ με άρθρο του στουs Sunday Times και Telegraph

Βρετανία: Δραματική έκκληση Cameron για παραμονή στην ΕΕ με άρθρο του στουs Sunday Times και Telegraph
Η επιλογή για αποχώρηση από την ΕΕ, θα είναι μια απόφαση μη αναστρέψιμη
Με μια δραματική έκκληση για ενότητα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας καλεί τους ψηφοφόρους μέσω των Sunday Τimes και Sunday Telegraph να επιλέξουν αντί της επιστροφής στο παρελθόν, το ελπιδοφόρο αύριο.
«Το δημοψήφισμα είναι σημείο - σταθμός για τη δημοκρατία και την ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου» δηλώνει ο βρετανός πρωθυπουργός στο άρθρο του.
«Η επιλογή για αποχώρηση από την ΕΕ, θα είναι μια απόφαση μη αναστρέψιμη, η οποία θα έχει δραματικές επιπτώσεις για τη χώρα σε οικονομικό αλλά και εθνικό επίπεδο και θα θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή και ενότητά της.
«Η επιλογή να παραμείνουμε θα μας ανοίξει νέους δρόμους, ενισχύοντας την επιρροή της Βρετανίας στη διαμόρφωση μιας νέας μεταρρυθμισμένης και σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει.
Ο βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι εξαγγελίες των αρνητών της Ευρώπης για ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας είναι έωλες και πως η δημοκρατία διασφαλίζεται μόνο με την παραμονή σε μια ισχυρή λέσχη των Ευρωπαϊκών Κρατών.
Επισημαίνει επίσης το θανάσιμο κίνδυνο της διαμόρφωσης ενός ακραίου εθνικισμού, που δεν συνάδει με τα ήθη και τον χαρακτήρα των Βρετανών και θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους γι αυτό τους επικεφαλής της καμπάνιας Leave, που έχουν υιοθετήσει τη ρατσιστική ρητορική του Nigel farage.

Εκτακτη συνάντηση του Κολέγίου των Επιτρόπων θα συγκαλέσει ο Juncker σε περίπτωση Brexit
 

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker, ανακοίνωσε μέσω της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ότι σε περίπτωση που την ερχόμενη Πέμπτη επικρατήσει το LEAVE θα συγκαλέσει λίγες ημέρες αργότερα έκτακτη συνάντηση του Κολεγίου των Επιτρόπων με αντικείμενο τον προσδιορισμό του χρονικού οδικού χάρτη των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία που θα διαρκέσει το πολύ δύο χρόνια.
Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Tagesspiegel του Βερολίνου ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn προειδοποίησε ότι τυχόν έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να ενδυναμώσει τους εχθρούς της ενωμένης Ευρώπης και να παρασύρει στην έξοδο και χώρες της ανατολική Ευρώπης.
Από την πλευρά του ο βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne προειδοποίησε για τις οικονομικές επιπτώσεις.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, είπε ότι σε περίπτωση εξόδου αναμένεται να συρρικνωθεί το ΑΕΠ κατά 5 ή και 6 ποσοστιαίες μονάδες.
Νέα ανάμειξη και από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα, Donald Trump, ο οποίος επανέλαβε ότι η Βρετανία, εκτός ΕΕ και με λιγότερη γραφειοκρατία, θα είναι σε καλύτερη θέση.

Αίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσει ο δολοφόνος της Cox

Και ενώ η χώρα, προσπαθεί να επανακτήσει τους ρυθμούς της μετά το σοκ της δολοφονίας της Jo Cox, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ανάκαμψη του Remain και μικρή υποχώρηση του Leave, με σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων.
Η προεκλογική εκστρατεία εξακολουθεί να είναι παγωμένη, αναμένεται να αρχίσει και πάλι την ερχόμενη Τρίτη, μια μέρα μετά την ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων, στην οποία θα τιμηθεί η μνήμη της δολοφονηθείσας βουλευτού των Εργατικών.
Ο δολοφόνος της Thomas Meier, ο οποίος χθες κατά την παρουσία του στον ανακριτή αναφώνησε «Θάνατος στους Προδότες, Ζήτω η Βρετανία», θα εμφανιστεί, αύριο, ενώπιον του δικαστηρίου στο Old Bailey, στο οποίο θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισής του με χρηματική εγγύηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης