Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pitella: Άσχημη ημέρα για την Ευρώπη – Αναγκαίο να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την EE

tags :
Pitella: Άσχημη ημέρα για την Ευρώπη – Αναγκαίο να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την EE
Διαφορετικά θα υπογράψουμε τη θανατική της καταδίκη υποστήριξε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Για άσχημη ημέρα για την Ευρώπη έκανε λόγο ο Gianni Pitella, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζοντας πως η ΕΕ πρέπει να αλλάξει ριζικά το θεσμικό της πλαίσιο και την πολιτική της στην κοινωνία, την οικονομική διακυβέρνηση, το μεταναστευτικό.
«Πρέπει να ανοίξουμε νέο κεφάλαιο στην ΕΕ αλλιώς θα υπογράφαμε την θανατική της καταδίκη» υπογραμμίζει ο Pitella.
«Αυτή είναι μια άσχημη ημέρα για την Ευρώπη αλλά δεν είναι η κηδεία της Ευρώπης.
Θέλαμε η Μ Βρετανία να μείνει στην Ευρώπη αλλά σεβόμαστε τη φωνή του βρετανικού λαού.
Ο Κάμερον θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έσπρωξε το Ηνωμένο Βασίλειο έξω από την ΕΕ για εσωκομματικούς λόγους.
Αυτό είναι ιστορικό λάθος, του οποίου οι ευθύνες θα βαραίνουν τους ώμους του.
Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες όλων των ευρωβουλευτών του Εργατικού Κόμματος και των εθελοντών που  δούλεψαν σκληρά για ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρά την έκβαση, ο βρετανικός λαός θα είναι πάντα ευρωπαϊκός για μας.
Τώρα το ΗΒ είναι εκτός.
Η ΕΕ πρέπει να καθορίσει τη νέα σχέση της με το ΗΒ το συντομότερο δυνατό. Θα ζητήσουμε άμεσα από τη βρετανική κυβέρνηση να δηλώσει επίσημα την επιθυμία της να αποχωρήσει, ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης» αναφέρει ο Pitella.
Και συνεχίζει: «Χρειάζονται απαραίτητα βαθιές αλλαγές.
Δεν μπορούμε πια να διαχειριζόμαστε την ίδια Ευρώπη.
Η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών θα πιέσει για νέα πολιτική ατζέντα ξεκινώντας απο την κοινωνική.
Πρέπει τελικά να βάλουμε τέλος στο κοινωνικό ντάμπινγκ στην Ευρώπη.
Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην λιτότητα, αλλάζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας  και Ανάπτυξης.
Η Κομισιόν πρέπει να ξεριζώσει το φορολογικό ντάμπινγκ, τους φορολογικούς παραδείσους και την φοροαποφυγή.
ρέπει να ολοκληρώσουμε το σχέδιο της Κομισιόν για τη μετανάστευση με μια ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή και ένα  λειτουργικό σύστημα μετεγκατάστασης για τους πρόσφυγες και μετανάστες»
Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη έχει τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις.
Για να το κάνει αυτό η Ευρώπη χρειάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο.
Θα κινητοποιήσουμε όλα τα σοσιαλιστικά κόμματα και τους πολίτες για να φτάσουμε σε μια συνεκτική και φιλόδοξη θεσμική μεταρρυθμιστική πλατφόρμα.  
Χρειάζεται να δούμε τη μεταρρύθμιση του συστήματος χρηματοδότησης της ΕΕ, την εγκαθίδρυση ενός πραγματικού υπουργού Οικονομικών με τον κατάλληλο προϋπολογισμό και φορολογική ικανότητα, τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού FBI με πραγματικές εξουσίες έρευνας και τελικά ένα καινοτόμο και άμεσο εκλογικό σύστημα για την εκλογή Προέδρου της Κομισιόν.
Με βάση την πλατφόρμα μας, η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών θα εργαστεί για να δημιουργήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια ευρεία συναίνεση  ώστε να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην Κομισιόν και στο βέτο των αρχηγών κυβερνήσεων στο Συμβούλιο.
Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι το status quo είναι απλώς μη αποδεκτό. Θα αντιπροσώπευε τη θανατική καταδίκη της Ευρώπης. Πρέπει να ανοίξουμε νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ευρωπαϊκή ολοκλήρωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης