Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Σειρά επαφών με ιάπωνες αξιωματούχους, με φόντο τις επενδύσεις στην Aramco

Σ. Αραβία: Σειρά επαφών με ιάπωνες αξιωματούχους, με φόντο τις επενδύσεις στην Aramco
Η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη προαναγγείλει ότι σκοπεύει να αποκρατικοποιήσει το 5% της εταιρίας
Σειρά συναντήσεων αναμένεται να έχουν σήμερα (29/6) αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας και της Ιαπωνίας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας της πρώτης, Khalid Al-Falih, με τις δύο πλευρές να αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο ιαπωνικών επενδύσεων σε ένα μικρό μέρος της κρατικής πετρελαϊκής Aramco.
Η εν λόγω κίνηση είχε προαναγγελθεί από το διάδοχο του θρόνου στη Σαουδική Αραβία, Mohammad bin Salman Al Saud, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι η χώρα του θα πρέπει να σταματήσει να έχει αυτή τη μόνιμη «εξάρτηση» από το πετρέλαιο, και να μετατραπεί αντ’ αυτού σε μία παγκόσμια επενδυτική δύναμη, αποκρατικοποιώντας σε πρώτη φάση το 5% της Aramco.
«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τις ενεργειακές εταιρίες της Ιαπωνίας, αλλά και με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Falih, ο οποίος εξέφρασε την έντονη αισιοδοξία του για την έκβαση της συμφωνίας.
Να σημειώσουμε ότι πολλές είναι οι επενδυτικές τράπεζες παγκοσμίως, οι οποίες επιθυμούν να επενδύσουν σε μέρος της Aramco, τα πετρελαϊκά αποθέματα της οποίας είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης